Petri Laine: Taivaan kaikki värit

Taivaan kaikki värit

Osta kirja itsellesi

Puhdasta scifiä novelleina, aikaisemmin nämä kahdeksan kirjoitusta on julkaistu eri lehdissä, kuten Portissa ja Tähtivaeltajassa. Tarjolla matkoja niin sisäiseen kuin ulkoiseenkin avaruuteen, melkoisen taitavasti vielä.

Mielestäni tässä nyt ei aivan hirveän uusia sfäärejä tavoitettu, pari novellia poikkesi kuitenkin erityisesti edukseen. Itse pidin eniten novelleista Taivaan kaikki värit, jossa tarkkailija on ujutettu Suomeen ja mitä tapahtuukaan, kun hän tapaa upean Miran. Toinen, jossa on aika vinkeä idea on Ja tvoi rabotnik — lopulta teddy tahtoo halin, tapahtui mitä tapahtui =D

Kaikkien varsinaisesta scifistä pitävien perusluettavaa, toki. Erityisesti arvostan tekijän kotimaisuutta ja hyviä valintoja aiheiden suhteen. Tämä todellakin on niin sanottua puhdasta scifiä ja sinällään ihan luettavaa ja uuttakin tuovaa. Toisaalta, jos ei scifiä ole aikaisemmin lukenut, ei tästä varmasti kannata myöskään aloittaa. Eli suosittelen alan harrastajille.

Tekijältä kaipaisin ehkä pidempääkin tekstiä myöhemmin, josko sellaista olisi tulossa? Muutoin aivan kohtalaisen mukava yllätys, lähinnä kahden jo mainitun novellin osalta.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...