TJ Klune: Talo taivaansinisellä merellä

Talo taivaansinisellä merellä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Linus Baker on hyvä työssään MNHPO:lla eli Maagisen Nuorison Huolenpito-Osastolla. Hän on tarkka, järjestelmällinen ja objektiivinen. Linuksen työhön kuuluu käydä orpokodeissa ja laitoksissa, missä asuu nuoria maagisia lapsia. Hän seuraa ja raportoi paikkaa ja elinoloja Sääntöjen ja Määräyksien kirjan mukaan. Kotona Linuksella on kissa, auringonkukka ja hyvin nenäkäs naapuri. Elämä voisi olla parempaakin, mutta tällaista se nyt vaan on. 

Linus saa yllättäen supersalaisen toimeksiannon, joka vie hänet kauaksi pois omasta ankeasta kaupungistaan uskomattoman kauniille saarelle keskelle merta. Lähimpään kaupunkiin pääsee vain lautalla. Saarella Linus tapaa kuusi erittäin maagista nuorta sekä hurmaavan orpokodin isännän Arthurin. Arthurin hoivissa on muun muassa maahinen, traakki, ihmissylikoira, metsänhenki, vielä tunnistamaton lonkero-olento ja viimeisenä muttei vähäisimpänä – pieni Antikristus.

Linus asuu työn puolesta saarella kuukauden ja saa huomata, että jokainen lapsi on ihmeellinen mutta silti vielä lapsi. Objektiivisuus on mahdotonta kun hän saa vähä vähältä tietää jokaisen menneisyyden. 

Talo taivaansinisellä merellä on ottanut vaikutteita oikeista orpokodeista ja niiden historiasta. Laitoksissa olevia lapsia pidettiin usein automaattisesti ongelmaisina ja kasvatus- sekä rangaistustavat olivat usein julmia. Talo taivaansinisellä merellä tuo vaikeita asioita esille silmiä avaavalla tavalla niitä sokerikuorruttamatta.

Koti on siellä missä voi nukkua turvallisesti ja perheitä on monenlaisia. Kirja nauratti, itketti ja oli kannesta kanteen suurenmoinen lukukokemus.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...