Virginia Rigot-Muller: Tallinna kartta+opas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tallinna kartta+opas kuuluu nimensä mukaisesti Otavan Kartta+opas-sarjaan, jossa on julkaistu opaskirjoja useista eri kaupungeista.

Kirjassa kaupunki on jaettu osiin. Jokaisesta osasta on kirjan sisään taittuva kartta ja erilaisia vinkkejä, mitä juuri siellä kannattaa kokeilla. Neuvoja on annettu esimerkiksi ostospaikoista, ravintoloista ja erilaisista nähtävyyksistä.

Vinkeistä pitäisi löytyä sopivia käyntikohteita kaikille matkailijoille, eri-ikäisille ja erilaisista asioista kiinnostuneille matkailijoille. Kirjat ovat pienikokoisia ja käteviä ottaa mukaan reissuun, varsinkin kun sitten ei tarvitse hankkia erikseen karttaa. Osittaiset kartat ovat helpompia käytössä kuin yhden ison kartan levitteleminen. Pidän niitä graafisesti laadukkaina ja selkeinä. Toisaalta mukana pitäisi kuitenkin olla selkeämmän yleisnäkymän koko kaupungista esittävä kartta.

Ainakin kaupungeissa ensi kertaa käyville juuri nämä kirjat sopivat: niistä saa hyvin kompaktissa paketissa tietoonsa sekä perusasioita että paikkoja, joissa ei muuten välttämättä keksisi käydä. Oletan myös, että kokeneemmatkin matkailijat saavat kirjoista uusia ideoita. Tosin jos haluaisi enemmän infoa eri paikoista tai vaikka historiasta, sitten kannattaa hankkia joku paksumpi matkaopas, koska näihin kirjoihin ei ole otettu mukaan kuin pelkkä pintaraapaisu.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 287 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...