Åke Edwardson: Talo maailman laidalla

Talo maailman laidalla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rikoskomisario Erik Winterin mielessä ei oikeastaan ole palaaminen Ruotsiin. He ovat viettäneet perheen kanssa aikaa Espanjassa, Winter toipuen lähellä olleesta hukkumisestaan. Elämä on hyvää, mutta mies tuntee jonkin jääneen kesken kylmässä Göteborgissa.

Välittömästi palattuaan hän joutuu tekemisiin ruman perhesurman kanssa, jossa vauva on jäänyt yksin – tai ehkä jopa jätetty – päivien ajaksi ruumiiden kanssa menehtymään kotiinsa. Naapuri on kuitenkin kuullut pieniä ääniä sekä huomannut muutakin poikkeavaa ja paikalle hälytetyt poliisit löytävät kammottavan näyttämön. Vauva onneksi toipuu, mutta murhatutkimuksista tulee Winterille varsinainen näyttö kotiinpaluun kunniaksi.

Murhan lisäksi kaupungin keskustassa tapahtuu jotain outoa; maahanmuuttajanuorukaisten porukasta puukotetaan ilmeisesti kahta nuorta miestä – kukaan ei kuitenkaan mene sairaalaan eikä kukaan tee ilmoitusta asiasta. Mikä heitä pelottaa? Miksi Winteristä tuntuu, että häntä seurataan ja ehkä uhataan? Mikä merkitys on koirilla, joita pölähtää esiin sieltä ja täältä? Perheen äiti, Sandra, oli viime aikoina käyttäytynyt hieman erikoisesti ja ehkä pelännyt jotakin. Miksi hänen menneisyytensä on niin salainen ja eräs valokuva nousee esille? Miksi eräs nuori mies täytyy myös tappaa? Miksi yksi naapureista kulkee poliisien perässä joka paikassa?

Kysymyksiä, joita Erik Winter pyörittelee päässään pimeinä ja kylminä öinä juoden pieniä siemauksia viskiä ja ikävöiden kotiin Espanjaan. Winterillä on henkilökohtaisia huolia, sillä äiti ei voi hyvin; itse asiassa tämä on kuolemaisillaan. Juttu alkaa ratketa, tosin pieninä osina ja samalla ratkeavat monet muutkin sekä poliiseja että erityisesti Winteriä askarruttaneet yksityiskohdat. Winter tosin epäilee edelleen, sillä kaikki ei ole aivan kohdallaan ja tilanne laukeaa lopulta erään henkilön äärimmäiseen tekoon ja lopullisiin todisteisiin.

Talo maailman laidalla on erinomainen jatko Winterin tutkimuksiin. Tämä tarina on täynnä inhimillistä kylmyyttä, pelkoa, salaisuuksia ja salailua, pettämistä, inhoa sekä peitettyä vihaa. Taustalla kylmä kaupunki ja vielä kylmempi rotu: ihminen. Jälleen hieno jännäri Åke Edwardsonilta, tämä tekee ehdottomasti vaikutuksen kaikkiin Winteriin jo tutustuneisiin sekä uusiinkin lukijoihin.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...