Siri Kolu: Tämä liukasteleva sydän

Tämä liukasteleva sydän

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kahdeksasluokkalainen Didi on vanhempiensa eron jälkeen muuttanut äitinsä ja isoveljensä kanssa asumaan vähän ankeaan kerrostaloon radanvarteen. Uudessa koulussa on onneksi pari hyvää ystävää valmiiksi, mutta myös aivan uudet sosiaaliset ympyrät, joihin Didin on sujahdettava. Samalla Didin mielessä pyörii uusi larppi: edellinen oli iso menestys, mutta mitä seuraavaksi?

Didillä on erikoistaito: hän kirjoittaa muistiinpanoja nopeasti pikakirjoituksella, jota muut eivät osaa lukea. Koulun kingi Dome kiinnostuu tästä. “Mä tarvitsen ihmisen, joka voi kirjoittaa ajatuksia ylös. Ja sä osaat tehdä sen ajattelun tahdissa. En tiedä ketään muuta, joka osaa tehdä niin.” Hän haluaa tehdä Didistä itselleen päiväkirjan, joka kuuntelee Domen juttuja ja kirjoittaa ne ylös. 

Didiä inhottaa koko ajatus, mutta tietysti hän suostuu. Koulun kingin palvelemisella on etunsakin. Lisäksi Didi pääsee näkemään, kuka Dome on koulun ulkopuolella. Sieltä paljastuukin aivan eri poika, Dani, ja tähän poikaan Didi rakastuu. Mutta kuinka sovittaa yhteen ihana Dani ja inhottu Dome?

Ahkeran ja taitavan Siri Kolun nuortenkirja on ilmestynyt Otavan LOVE-sarjassa, eli rakkaus on tietysti kaiken keskiössä. Kiinnostavan asetelman Kolu onkin kehitellyt. Jotain vähän teennäistä tässä on, realismi ja uskottavuus ei ole Tämän liukastelevan sydämen vahvuuksia, mutta vähät siitä. Didi suunnittelee kirjassa larppia ja kirjan asetelma on kuin jostain larpista nykäisty. Kokonaisuus siis toimii, kunhan lukija vain heittäytyy mukaan ja hyväksyy asetelman. Tämä liukasteleva sydän on pohjimmiltaan kuitenkin söpö rakkaustarina.

Kirjan kansi on valitettavasti vähän tylsän näköinen. Siihen kuvatut kiviportaat toki liittyvät ohuesti tarinaan, mutta muuten on vähän vaikea uskoa, että se houkuttelisi tarttumaan kirjaan. Onneksi Siri Kolun nimi sitten jo houkutteleekin, ja jollekulle kanteen kuvattu 20-sivuinen noppa voi herättää mielenkiintoa – larppaamisen ohella kirjassa esiintyy hieman muutakin pelaamista, kun Didi pelaa kavereineen muun muassa Talisman-lautapeliä. Se on aina hauskaa tällaisen pelinörtin näkökulmasta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...