Aino Louhi ja Eppu Nuotio: Tämä vai tuo? Viljan syntymäpäivät

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Fiinu on menossa ystävänsä Viljan syntymäpäiville. Mitäköhän Viljalle veisi lahjaksi? Millaiset vaatteet pukisi päälle? Mitä synttäreillä leikitään?

Tällaisia arjen jatkuvia valintatilanteita Tämä vai tuo? Viljan syntymäpäivät käy läpi. Fiinu ja Fiinun äiti kyselevät ja vastailevat, tekevät valintoja. Lukijakin saa osallistua pohdintaan ja miettiä, millaisia ratkaisuja tehdään.

Tästä tulee vähän uhmaikä ja lasten oman tahdon kehittyminen mieleen. Kuten Kastehelmi Virtanen ja oma tahto opettaa, näissä tilanteissa auttaa, kun uhmakas pikku tahtoja saa itse valita. Ja sitä tässä kirjassa tehdään, joka sivulla: tämä vai tuo? Kumpi valitaan?

Aino Louhen kuvitus on selkeää ja miellyttävää. Hetken meni Louhet sekaisin ja ajattelin, että kas kun Kristiina Louhi on vähän muuttanut tyyliään modernimpaan suuntaan, mutta tosiaan, Aino taitaakin olla Kristiinan tytär. Kuvitus tuo kyllä Kristiina Louhen tyylin mieleen, mutta kuten mainittua, on modernimpaa.

Miellyttävä pieni lasten kuvakirja.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 878 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...