Tuija Lehtinen: Tanja Tavis, Jäkälärinteen 9 D

Tanja Taviksen kansi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tuija Lehtisen nuortenkirja Tanja Tavis, Jäkälärinteen 9 D kertoo peruskoulun loppuvaiheessa olevista nuorista. Päähenkilönä ja kertojana on itseään tosi tavallisena pitävä Tanja, jonka koulussa ja omassa kaveripiirissä on vaihtelevia ihmisiä. Kirjassa seurataan tavallisten nuorten normaalia elämää. Mukana on monia hyviä omalla tavallaan erilaisia henkilöhahmoja, joista osa on tosin aika stereotyyppisiä. Esimerkiksi tyhjäpäinen tyttö Muru, jota voisi kuvailla nykytermein sanalla “pissis”, on aika hauska hahmo.

Tässä kirjassa Lehtinen taitaa olla parhaimmillaan, tai ainakin tämä on tähänastisista kirjoista omasta mielestäni paras. Arjen kuvailu on toimivaa, mutta eniten annan kirjalle plussaa toimivasta huumorista. Tämä nauratti kunnolla sanaleikeillään ja muilla osuvilla jutuilla aika usein. Vastaavaan ei kovin moni nuortenkirja ole tähän mennessä kyennyt.

Lisäksi täytyy kehua kirjaa sen kielestä. Siinä on käytetty rikasta ja monipuolista suomen kieltä. Erilaiset synonyymit ovat ahkerassa käytössä, paikoitellen myös uudissanan tyyppiset sanavalinnat.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 247 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...