Tuija Lehtinen: Tuhansien aamujen talo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tuija Lehtisen uusi aikuisten romaani Tuhansien aamujen talo kertoo kahden naisen näkökulmasta elämästä puolustusvoimissa. Naisten elämät risteävät keskenään, kun luutnantti Martta Vaara saa koulutettavakseen tykkimies Smilla Aarnion. Millaiseksi muodostuvat ihmissuhteet hierakkisessa yhteisössä, kun molemmat naiset saavat huomata kiinnostuneensa samasta miehestä?

Kirjan armeijateema osoittautui varsin mielenkiintoiseksi, sillä kuten useimmat naiset, minäkin tiedän hyvin vähän armeijamaailmasta. Toisinaan tosin armeijainfoa tuntui olevan hieman liikaakin, sillä kaikkia leirejä ja harjoituksia ei olisi välttämättä ihan niin tarkkaan tarvinnut kuvata. Tuija Lehtisen uusi kirja joka tapauksessa lunasti odotukset viihdyttävänä viikonloppulukemisena, sillä Lehtinen hallitsee genrensä ja on yksi parhaimmista suomalaisen romanttisen viihteen kirjoittajista. Hänen kirjansa saavat minut aina nauramaan ääneen, mikä itselleni on hyvän viihdekirjan merkki.

Omat suosikkini tosin löytyvät sieltä Lehtisen tuotannon alkupäästä, sillä näistä uudemmista kirjoista ei ole vielä toistaiseksi löytynyt Rosan talon, Pirunsaaren veljesten ja Taimitarhan lasten ylittäjiä. Itse nimittäin kaipaan viihdekirjojeni sekaan yleensä hieman jännitystäkin, ja sitä noista vanhemmista kirjoista löytyy yllin kyllin. Jos siis Tuija Lehtisen vanhempi tuotanto ei ole vielä tuttua, suosittelen lämpimästi tutustumaan.

Kenties eniten ihailen Tuija Lehtistä hänen nuortenkirjojensa tähden, sillä hän on ollut jo vuosikymmeniä suomalaisten nuortenkirjailijoiden kärkinimiä, ja jaksaa vuodesta toiseen uudistua uusien sukupolvien mukana. Kirjat ovat aina ajankohtaisia, hauskoja ja koskettavia, ja Lehtinen osaa kirjoittaa sekä poikien että tyttöjen näkökulmasta hämmästyttävän osuvasti.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

3 kommenttia

  1. ”Toisinaan tosin armeijainfoa tuntui olevan hieman liikaakin, sillä kaikkia leirejä ja harjoituksia ei olisi välttämättä ihan niin tarkkaan tarvinnut kuvata. ”

    Ja mitäköhän sä luulit rupeavas lukemaan, ku tämmöisen kirjan otit käteen? Niinpä.

  2. No, luulisin kyllä, että Tuija Lehtisen kirjan kun ottaa käteen ei ainakaan ensisijaisesti luule rupeavansa lukemaan yksityiskohtaisia armeijakuvauksia.

  3. Asioita voi kuvata tarkasti tai vähemmän tarkasti (oli kirjan aihe mikä tahansa), mutta oleellista on se kirjan tarinan vaatima tarkkuus. Tässä tapauksessa kuvailuja oli välillä tosiaan jopa liikaakin, siis sellaisissa kohdissa, joissa ei olisi tarvinnut olla. Hyvä kirja oli silti kyseessä, ei siinä mitään. Itse taas tykkään enempi näistä uudemman pään kirjoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...