John Verdon: Tappakaa Peter Pan

Tappakaa Peter Pan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Liikemies Carl Spalter on murhattu ja hänen vaimonsa Kay on tuomittu. Motiivi on ilmeinen, sillä parin avioriidoista huolimatta vaimo perii kaiken, koska mies kuoli ennen kuin ehti muuttaa testamenttiaan. Poliisista potkut saanut Jack Hardwick on kuitenkin eri mieltä ja työskentelee lakimies Lex Bincherin kanssa saadakseen tuomion kumottua.

Tehtävä ei vaikuta vaikealta, sillä tapaukseen liittyy paljon hämäriä piirteitä, ei vähiten korruptoitunut, naisia vihaava syyttäjä, joka on valmis tärvelemään todistusaineistoa saadakseen runnottua mieleisensä tuloksen läpi. Hardwick haluaa kuitenkin Dave Gurneyn tiimiinsä mukaan auttamaan asian ratkaisussa. Gurney on edellisen tapauksen myötä kiitollisuudenvelassa Hardwickille ja suostuu, tavallisen vastahakoisesti, mutta kuten tavallista, innostuu sitten penkomaan tapausta huolella.

Pengottavaa riittää, sillä Gurneylle ei riitä sinänsä helppo tuomion kumoaminen. Hän haluaa selvittää asian perinpohjin. Miten, esimerkiksi, on mahdollista, että Spalter ylipäätään ammuttiin sieltä, mistä hänet ammuttiin? Ja jos vaimo ei ole syyllinen, kuka sitten on? Motiiveja ja edunsaajiahan riittää, kun kyseessä on rikas, häikäilemätön liikemies, jolla on yhteyksiä alamaailmaan.

Siinä sivussa Gurney riitelee vaimonsa kanssa, kuten tavallista, ja juo paljon kahvia, kuten tavallista. Tätä vatulointia olisi saanut olla vähemmänkin. Alan pikkuhiljaa kyllästyä Gurneyhyn – vaikka tässä kirjassa onkin hieman pohdintaa siitä, miksi Gurney toimii kuten toimii, hahmona hän on silti jo turhan tuttu ja ennustettava, samoin Gurneyn vaimo Madeleine. Nyt kirjan juoni veti ja sai lopulta sellaisen käänteen, että koin kirjan lukemisen arvoiseksi, mutta voipa olla, että Verdonin seuraava kirja saa luvan jäädä jonkun toisen arvosteltavaksi, jos Dave Gurney vielä seikkailee pääosassa. Konsepti kaipaa uudistamista.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...