John Verdon: Tappakaa Peter Pan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Liikemies Carl Spalter on murhattu ja hänen vaimonsa Kay on tuomittu. Motiivi on ilmeinen, sillä parin avioriidoista huolimatta vaimo perii kaiken, koska mies kuoli ennen kuin ehti muuttaa testamenttiaan. Poliisista potkut saanut Jack Hardwick on kuitenkin eri mieltä ja työskentelee lakimies Lex Bincherin kanssa saadakseen tuomion kumottua.

Tehtävä ei vaikuta vaikealta, sillä tapaukseen liittyy paljon hämäriä piirteitä, ei vähiten korruptoitunut, naisia vihaava syyttäjä, joka on valmis tärvelemään todistusaineistoa saadakseen runnottua mieleisensä tuloksen läpi. Hardwick haluaa kuitenkin Dave Gurneyn tiimiinsä mukaan auttamaan asian ratkaisussa. Gurney on edellisen tapauksen myötä kiitollisuudenvelassa Hardwickille ja suostuu, tavallisen vastahakoisesti, mutta kuten tavallista, innostuu sitten penkomaan tapausta huolella.

Pengottavaa riittää, sillä Gurneylle ei riitä sinänsä helppo tuomion kumoaminen. Hän haluaa selvittää asian perinpohjin. Miten, esimerkiksi, on mahdollista, että Spalter ylipäätään ammuttiin sieltä, mistä hänet ammuttiin? Ja jos vaimo ei ole syyllinen, kuka sitten on? Motiiveja ja edunsaajiahan riittää, kun kyseessä on rikas, häikäilemätön liikemies, jolla on yhteyksiä alamaailmaan.

Siinä sivussa Gurney riitelee vaimonsa kanssa, kuten tavallista, ja juo paljon kahvia, kuten tavallista. Tätä vatulointia olisi saanut olla vähemmänkin. Alan pikkuhiljaa kyllästyä Gurneyhyn – vaikka tässä kirjassa onkin hieman pohdintaa siitä, miksi Gurney toimii kuten toimii, hahmona hän on silti jo turhan tuttu ja ennustettava, samoin Gurneyn vaimo Madeleine. Nyt kirjan juoni veti ja sai lopulta sellaisen käänteen, että koin kirjan lukemisen arvoiseksi, mutta voipa olla, että Verdonin seuraava kirja saa luvan jäädä jonkun toisen arvosteltavaksi, jos Dave Gurney vielä seikkailee pääosassa. Konsepti kaipaa uudistamista.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...