Maja Säfström: Tärkeitä tietoja eläinvauvoista

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tärkeitä tietoja eläinvauvoista on vallan sympaattinen eläinkirja. Ja mielenkiintoinen. Se kokoaa sivujensa väliin viitisenkymmentä aukeaman pituista yksinkertaisen ihastuttavasti kuvitettua mustavalkoista eläinvauvajuttua, enemmän ja vähemmän erikoista tapausta. Tai tiesitkö sinä, että hietahain useista poikasista synnytykseen asti selviytyy vain vahvin, sillä sisarukset syövät toisiaan äidin vatsassa tai että jättiläiskalmariäiti uhraa itsensä ja kuolee vahdittuaan muniaan kuukausia tai jopa vuosia ilman ruokaa. Merihevosien kohdalla taas isä synnyttää vauvat ja nandujoukossa koiras huolehtii lapsista – jopa kahdentoista eri naaraan munista kerrallaan. Alppisalamanterit sen sijaan ovat raskaana jopa kolme vuotta kerrallaan. Huoh!

Eläinkirjoja lapsille on ollut maailman sivu, mutta tästä tykkäsin ihan erityisesti. Aivan pienet lukijat eivät välttämättä tästä vielä niin kovin innostu sen lapsen silmään ehkä hiukan pliisun ulkonäön vuoksi, mutta vähän isommat saavat varmasti jo jutun juonesta kiinni.

Suosittelen siis suuresti. Ja mikäli tästä innostuu, kannattaa kurkata myös tekijän edellinen, hänen lempieläimiään esittelevä teos Tärkeitä tietoja eläimistä.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...