Ally Condie: Tarkoitettu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tarkoitettu aloittaa nuorten tieteistrilogian, jota tullaan vertailemaan niin Twilightiin kuin Nälkäpeliinkin. Kova kilpailu uusista nuortensarjoista takaa sen, että välillä löytyy helmiäkin.

Eletään lähitulevaisuudessa, jossa kaikki epämääräinen ja ylimääräinen on karsittu pois ihmisten elämästä. Yhteiskunta päättää myös milloin ihminen kuolee ja etenkin kenen kanssa pitää pariutua. Cassia on täyttänyt 17 vuotta, minkä ikäisenä saa tietää tulevan parinsa, jos päättää avioitua. Parit, kuten kaikki muukin, valitaan ja määritellään todennäköisyyden perusteella, jotta yhteiskunta eläisi parhaimmalla mahdollisella tavalla. Idea pariuttamisesta ja kohtalon minimoinnista oli mielenkiintoinen, mutta olin myös iloisesti yllättynyt siitä kuinka hyvin ja perusteellisesti tulevaisuuden dystopia oli rakennettu.

Hienosti ajateltu tulevaisuus vaikutti ensin järkevältä ratkaisulta, mutta pian sen huomasi ahdistavaksi: entä jos ei olisi valinnanvaraa eikä mahdollisuutta olla erilainen tai erikoinen?

Tarkoitettu antoi myös mietittävää: mitkä sata elokuvaa tai taideteosta säilytettäisiin jälkipolville?

On mielenkiintoista, kuinka juuri nuortenkirjoista löytyy jopa brutaaleja tulevaisuudenkuvauksia. Kirjassa olisi voinut tapahtua hieman enemmän, mutta mitä voisikaan tapahtua täydellisen rajoitetussa maailmassa.

 

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...