Ally Condie: Tarkoitettu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tarkoitettu aloittaa nuorten tieteistrilogian, jota tullaan vertailemaan niin Twilightiin kuin Nälkäpeliinkin. Kova kilpailu uusista nuortensarjoista takaa sen, että välillä löytyy helmiäkin.

Eletään lähitulevaisuudessa, jossa kaikki epämääräinen ja ylimääräinen on karsittu pois ihmisten elämästä. Yhteiskunta päättää myös milloin ihminen kuolee ja etenkin kenen kanssa pitää pariutua. Cassia on täyttänyt 17 vuotta, minkä ikäisenä saa tietää tulevan parinsa, jos päättää avioitua. Parit, kuten kaikki muukin, valitaan ja määritellään todennäköisyyden perusteella, jotta yhteiskunta eläisi parhaimmalla mahdollisella tavalla. Idea pariuttamisesta ja kohtalon minimoinnista oli mielenkiintoinen, mutta olin myös iloisesti yllättynyt siitä kuinka hyvin ja perusteellisesti tulevaisuuden dystopia oli rakennettu.

Hienosti ajateltu tulevaisuus vaikutti ensin järkevältä ratkaisulta, mutta pian sen huomasi ahdistavaksi: entä jos ei olisi valinnanvaraa eikä mahdollisuutta olla erilainen tai erikoinen?

Tarkoitettu antoi myös mietittävää: mitkä sata elokuvaa tai taideteosta säilytettäisiin jälkipolville?

On mielenkiintoista, kuinka juuri nuortenkirjoista löytyy jopa brutaaleja tulevaisuudenkuvauksia. Kirjassa olisi voinut tapahtua hieman enemmän, mutta mitä voisikaan tapahtua täydellisen rajoitetussa maailmassa.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...