P. A. Manninen: Teräslilja : iso pipi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Teräslilja – tuo Tähtivaeltaja-lehdestä tuttu sarvipäinen robottipoliisi ja hänen omalaatuiset seikkailunsa on koottu yhteen suurempaan albumiin. Episodit on koottu vuosilta 1999–2011. Otokset ovat lyhyehköjä ja jälki hieman rosoista, silti hallittua ja mielenkiintoista. Mukana on erittäin omalaatuisia tehtäviä kaikille vielä ehkä järjissään oleville. Jälkipuheena tarjotaan Kommenttiraita.

Sisältö on kärjekästä satiiria ja puhdasta poliittista tai äärettömän epäpoliittista parodiaa; Teräslilja raakkaa poliisikokelaita, Kapteeni Kuoliokin näyttäytyy mukana eräässä jaksossa, vihan saavat osakseen TV-hömppä, vialliset kaaharit ja oikea tappolupa on toki myönnetty vähän joka asiasta. Itseäni ehkä eniten ihastutti Teräs-Jörö-Lilja, jossa Jörö-Jukka on sadistisesti revitty vielä karmeammaksi versioksi. Rumaa kieltä ei kaunistella ja kohtaukset ovat tahallisen örveltäviä ja rangaistus murhasta on kuolema. Masokismia halajava ja kivusta pitävä saa kerrankin sitä itseään taatusti tarpeekseen. Paljon, paljon pahaa mahtuu vielä maailmaan.

Sarjakuvaa voi suositella todella kieroontuneen huumorintajun ystäville ja ainakin meikäläiseen se upposi jälleen täysillä. Kielenkäytöllä ei ole rajoja, vaikka se toisinaan onkin vähän kökköä. Toisaalta, Teräsliljahan on robottipoliisi…

Suosittelen jälleen hieman erilaisen sarjakuvan ystäville. Varoituksen sana – tätä ei ehkä kannata lukea julkisesti, sinua tullaan katsomaan pitkään ja huonoa makuasi varmasti paheksutaan!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...