Grant Morrison: Teräsmies : Luodinkestävä

Teräsmies : Luodinkestävä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Grant Morrisonin Teräsmiehen uudelleentulkinta joka alkoi albumissa Miehet Terästä jatkuu Teräsmies : Luodinkestävässä. Tämänkertainen kokoelma koostaa yksiin kansiin Action comics -lehden numerot 0, 9–12 ja Action Comics Annual 1. Siinä missä ensimmäinen kokoelma aloitti Teräsmiehen tarinan alusta, ovat tämänkertaiset tarinat varsin lennokkaita ja irtonaisen oloisia edellisestä.

Teräsmies on minulle ollut kautta aikojen supersankari, josta en kiinnostu. Olivat tulkinnat sitten sarjakuvissa tai elokuvissa hahmo on aina tuntunut turhan yksinkertaiselta. Supersankari, jolla on lähes kaikkivoivat voimat ei istu ajatusmaailmaani sopivaksi päähenkilöksi. Valtaosa myöhemmistä supersankareista keskittyykin päinvastaiseen asetelmaan, jossa supersankari on altavastaaja taistelemassa voimakkaampia vihollisia vastaan.

Tämä muuttui kun Grant Morrison iski lusikkansa soppaan. Hahmosta ja tarinoista kaivettiin esiin syvällisyyttä, jota kipeästi kaivattiin. Teräsmies ei ollutkaan enää paperinohut sankari, joka vaihtoi vaatteita puhelinkopissa ja käytti valepukunaan silmälaseja. Sen sijaan hahmon ajatusmaailmaan sukellettiin.

Tällä kertaa juonet ovat “one-shot” tarinoita, keskittyen siis itsenäisiin tarinoihin, eikä niiden välillä tunnu olevan suurempaa isoa juonta. Teräsmies kohtaa useamman supervoimilla varustetun vihollisen. Näistä mielenkiintoisin on korruptoitunut versio itsestään.

Kokoelman paras tarina on kuitenkin lyhyt välähdys, jossa pikkulapsi saa voimia Teräsmiehen viitan löytämisestä kohdatakseen kiusaajansa. Juuri tällaisia tarinoita kaipaisin lisää supersankareista.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...