Andy Kubert, Rags Morales ja Grant Morrison: Teräsmies : Miehet terästä

Teräsmies : Miehet terästä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Uusimman Teräsmies-elokuvan yrittäessä valloittaa elokuvateattereita, on supersankaria tarjolla myös klassisessa muodossa sarjakuvana. Teräsmies : Miehet terästä uudelleenkirjoittaa supersankarin alkutaipaleen. Grant Morrisonilla on aikaisemminkin ollut menestystä Teräsmiehen kirjoittajana, hän nimittäin on voittanut kolme Eisner-palkintoa töistään All-Star Superman -lehtien parissa.

Teräsmies oli minulle lapsena tylsä sarjakuva. Ylivoimaiset voimat, varsin ennakoitavat juonet ja pinnalliset hahmot saivat minut nopeasti hylkäämään sarjakuvan. Grant Morrisonin versio ei kärsi kuitenkaan samoista vioista. Morrisonin Teräsmies on erikoinen sekoitus klassista mustavalkoista hyvä-paha asetelmaa ja modernia kerrontaa.

Kirjan juoni on useiden tekijöiden sekamelska. Supersankarin roolia vasta aloitteleva Teräsmies ei osaa vielä käyttää kaikkia voimiaan ja silti hän kerää turhankin paljon huomiota suoraselkäisellä oikeuden puolustamisellaan. Esimerkiksi Teräsmiehen klassinen arkkivihollinen Lex Luthor tekee kaikkensa saadakseen selville Teräsmiehen salaisuuden, eikä valtiovaltakaan ole tyystin toimeton.

Teräsmies : Miehet terästä on hyvä kosketus supersankariin. Se toimii niin pitkäaikaiselle fanille kuin myös ensimmäistä kertaa Teräsmieheen tutustuvalle.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...