Peter M. Senge: The Fifth Discipline

Osta kirja itsellesi

Harvoin on opiskellessa tullut vastaan tenttikirjaa, jonka sisällöille näkee käyttöä opiskelu- tai tulevan työelämän ulkopuolellakin.

The Fifth Discipline on tietojohtamisen alan käsikirja, joka käsittelee oppivia organisaatioita, systeemikeskeistä ajattelua ja liikeyrityksen tietämyspääoman johtamista.

Tietämys (knowledge) on kuitenkin siinä määrin ihmisyksilöihin sitoutunutta pääomaa, että kirjan opeissa on pitkälti kyse ihmisten johtamisesta, ja jopa siitä, miten ihmiset saadaan itse johtamaan itseään koko organisaatiota hyödyttävään suuntaan.

Itsenäisten lukujen välistä on helppoa poimia ne, jotka parhaiten koskevat itsensä kehittämistä ja johtamista. Hyödynnettäviä ajatuksia ovat mielestäni esimerkiksi systeemi-ajattelun pyrkimys kausaalisuhteiden ymmärtämiseen ja yksilöiden välisen vuorovaikutuksen ongelmakohtiin.

(Tenttikirjasta on näemmä mahdotonta kirjoittaa vinkkiä normaalikielellä.)

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...