Jelte Rep: The Great Mahjong Book : History, Lore, and Play

The Great Mahjong Book

Osta kirja itsellesi

Hollantilaisen Jelte Repin mahjong-ylistys Het Groot Mahjong Boek on kääntynyt englanniksi hollantia ymmärtämättömän yleisön iloksi. Suuri mahjong-kirja on mielenkiintoista luettavaa kaikille pelistä kiinnostuneille, oli lukijalla aikaisempaa mahjong-kokemusta tai ei. Kirja on kaunis esine, runsaasti kuvitettu ja tyylikkäästi taitettu.

Sisältökin on tasokasta. Rep esittelee ensin mahjongin perussäännöt, joihin on helppo verrata eri muunnelmia. Sen jälkeen Rep lähtee maailmanympärimatkalle kuvaillen mahjongin pelaamista eri puolilla maailmaa: historiallisessa Kiinassa, Yhdysvalloissa, Japanissa, nyky-Kiinassa, Iso-Britanniassa, Hollannissa, Ranskassa, Saksassa ja Italiassa.

Paikalliset muunnelmat tulevat tutuiksi, vaikka kaikkea ei aivan yhtä syvällisesti käsitelläkään. Jos haluaa oppia jonkun tietyn muunnelman erityisen hyvin, kannattaa metsästää joku nimenomaan kyseistä mahjongin lajia käsittelevä kirja tai nettisivu, mutta Repin kirjasta saa hyvän kuvan siitä, millä tavoin mahjongia eri maissa pelataan ja näilläkin ohjeilla voi kyllä hyvin kokeilla eri pelitapoja.

Aloittelijalle kirja on siis erittäin hyvä yleiskatsaus mahjongiin, kokenut pelaaja taas nauttii eri sääntövaihtoehtojen selkeästä kuvauksesta ja kirjan runsaasti kuvamateriaalista ja pikkutiedon määrästä. Tuloksena on siis kaikin puolin miellyttävä teos.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...