William Goldman: The Princess Bride

Osta kirja itsellesi

Tämä kirja on oikea vanhan ajan seikkailukertomus: mukana on miekanheilutusta, nokkelaa sanailua, huumoria, jännitystä ja ennen kaikkea romantiikkaa, suorastaan tosirakkautta. Kirjan henkilöhahmot ampuvat kliseisyydessään yli ja vetävät överiksi tuon tuosta, mutta kepeänä viihteenä tämä varsin suositun elokuvankin tuottanut kirja toimii hienosti.

Kirjaan liittyy myös hauska metafiktioulottuvuus — William Goldmanhan ei suinkaan ole kirjoittanut kirjaa, vaan vain lyhentänyt sen S. Morgensternin alkuperäisestä käsikirjoituksesta. Kirjan ehkä huvittavinta antia ovatkin pätkät, joissa Goldman selittää lyhennelmiään ja ihmettelee Morgensternin outouksia.

Ei Princess Bride niin iki-ihana ole kuin kirjan (ja ehkä vielä enemmän elokuvan) fanitusasteen perusteella olisin odottanut, mutta tarinassa on paikoin varsin herkullisia käänteitä ja kirja suorastaan tihkuu maukkaita lausahduksia.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.