William Goldman: The Princess Bride

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kirja on oikea vanhan ajan seikkailukertomus: mukana on miekanheilutusta, nokkelaa sanailua, huumoria, jännitystä ja ennen kaikkea romantiikkaa, suorastaan tosirakkautta. Kirjan henkilöhahmot ampuvat kliseisyydessään yli ja vetävät överiksi tuon tuosta, mutta kepeänä viihteenä tämä varsin suositun elokuvankin tuottanut kirja toimii hienosti.

Kirjaan liittyy myös hauska metafiktioulottuvuus — William Goldmanhan ei suinkaan ole kirjoittanut kirjaa, vaan vain lyhentänyt sen S. Morgensternin alkuperäisestä käsikirjoituksesta. Kirjan ehkä huvittavinta antia ovatkin pätkät, joissa Goldman selittää lyhennelmiään ja ihmettelee Morgensternin outouksia.

Ei Princess Bride niin iki-ihana ole kuin kirjan (ja ehkä vielä enemmän elokuvan) fanitusasteen perusteella olisin odottanut, mutta tarinassa on paikoin varsin herkullisia käänteitä ja kirja suorastaan tihkuu maukkaita lausahduksia.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 304 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...