Robert Dinwiddie: Tieteestä tinkimättä : lyhyt selitys pienille ja isoille asioille molekyyleistä mustiin aukkoihin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lapsena mielikirjojani olivat erilaiset runsaasti kuvitetut lasten tietosanakirjat, joista sai tietoa mitä erinäisimmistä asioista. Näiden kirjojen ongelmana oli kuitenkin usein tiedon hajanaisuus; mieleen jäi kaikenlaista hauskaa nippelitietoa, mutta ei välttämättä selkeää kokonaiskuvaa tutkittavasta asiasta.

Tieteestä tinkimättä : Lyhyt selitys pienille ja isoille asioille molekyylistä mustiin aukkoihin on todellinen pieni suuri kirja siinä, miten se pystyy selittämään tieteen perusasiat tiiviisti, mieleenjäävästi ja ennen kaikkea, kokonaiskuvan säilyttäen.

Kirjassa on yhdeksän lukua, joissa käsitellään aineen ja energian olemusta, havaittavaa maailmankaikkeutta, maapallon luonnonilmiöitä, genetiikkaa ja evoluutiota. Myös terveydelle sekä ympäristön saastumiselle on oma lukunsa. Viimeisenä käsitellään vielä asteen haastavampaa tiedettä: Einsteinin suhteellisuusteoria, Kvanttiteoria ja Kaiken teoria saavat oman lukunsa.

Kirjan kirjoittaja Robert Dinwiddie on toiminut tiedetoimittajana useamman vuosikymmenen ajan ja sen kyllä huomaa; asiat jotka tuntuivat aikoinaan koulun penkillä haastavilta, on selitetty kirjassa hämmästyttävän selkeästi. Massaenergia, isotoopit ja atomien sekä alkuaineiden alkuperä olivat itselleni aavistuksen hämäräksi jäänyt sivistyksen viipale, mutta eivätpä onneksi ole enää. Kiitokset ansaitsee myös kirjan oivallinen taitto ja kuvitus, jotka tukevat kirjan tekstiä hienosti.

Tieteestä tinkimättä on loistava kirja, joka auttaa ymmärtämään millainen maailmamme on ja miten se toimii. Vaikka kirja ensisilmäyksellä vaikuttaa nuorille suunnatulta, sopii se sisällöltään aivan hyvin myös vanhemmille ihmisille, jotka haluavat verestyttää muistiaan.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 287 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...