J. G. Ballard: Tornitalo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tornitalon pääosassa oleva 40-kerroksinen talo tarjoaa kodin parilletuhannelle ihmiselle. Tästä kodista ei tarvitse poistua kuin töihin: talo on suunniteltu varsin autonomiseksi, sieltä löytyvät kaupat, koulut, pankit, harrastusmahdollisuudet (vaan kirjastoa ei taidettu mainita koko teoksessa, mikä vääryys!). Asukkaatkin ovat varsin “tasokkaita”, sillä asunnot ovat kalliita.

Kuten arvata saattaa, kaikki ei mene aivan niinkuin pitäisi. Talossa alkaa ilmetä kaikenlaista pientä harmia ja kiusaa, josta äityy ennenpitkää isompia konflikteja. Lopputuloksena on täydellinen katastrofi, josta selviytyäkseen ihmiset turvautuvat hyvinkin primitiivisiin toimintamalleihin.

Kirjaa kerrotaan kolmen henkilön kautta. Anthony Royal on talon suunnitellut arkkitehti, joka asuu sen huipulla, Robert Laing talon keskiluokkaa edustava lääkäri, joka asuu 25. kerroksessa ja haluaa vain asua yksin, rauhassa ja Richard Wilder taas televisiotuottaja ja tosimies, joka asuu rakennuksen pohjalla ja haluaa valloittaa sen. Miehillä on luonnollisesti hyvin erilaiset toimintatavat talon tapahtumien suhteen.

Kirja sopii, kuten takakannessa sanotaan, erinomaisesti kaikille, joilla on naapureita. Se on varsin tiivis kuvaus kiivaista tapahtumista.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...