Juuli Niemi: Tule hyvä

Osta kirja itsellesi

Kahden erinomaisen runoteoksen jälkeen Juuli Niemeltä ilmestyi toissa vuonna novellikokoelma. Vanhaa kakkuhokemaa mukaileva nimi sitoo löyhästi novellien henkilöitä yhteen. Asiat eivät ole menneet hyvin, mutta toivo paremmasta elää. Monesti henkilöt ovat ratkaisujen edessä ja ohjat olisi otettava omiin käsiin, mutta pystyykö?

Pääosissa ovat nuoret ihmiset, jotka taistelevat yleensä jonkun henkilökohtaisen ongelman kanssa, joka voi olla myös itsessä. Tapahtumat ovat hyvinkin erilaisia, mutta tilanteet ja tunteet jokapäiväisessä elämässä näkyviä. Festareilta kuljetaan Marokon ja mielenosoituksen kautta terapiaan.

Kirjoittajan runotausta tulee ajoittain esiin, mutta tyyli on kuitenkin selvästi erilaista kuin runotarinan muotoon kirjoitetussa Tarassa. Kerronta on helppolukuista ja tilanteisiin helppo eläytyä mielikuvien kautta.

Omaksi suosikiksi kohosi Päästä ulos -niminen novelli. Siinä on mainio idea bussipysäkiltä löytyvästä vanhasta päiväkirjasta, joka alkaa myös vaikuttaa löytäjänsä/lukijansa elämään.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...