Juhani Aho: Tulivuori sammuessaan ja muita lastuja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuonna 2011 on kulunut 150 vuotta kirjailija Juhani Ahon syntymästä, joten hänen tuotantoaan on näkynyt uusina painoksina eri kustantajien valikoimissa. Kokoelmaan Tulivuori sammuessaan ja muita lastuja on koottu 30 Ahon kirjoittamaa novellia.

Valikoima on monipuolinen: mukana on erilaisia kuvauksia ja kertomuksia, ihmisistä ja erilaisista ympäristöistä. Suurin osa kirjassa mukana olevista lastuista on peräisin Ahon aikaisemmista lastukokoelmista, loput taas on julkaistu erilaisissa lehdissä.

Joissakin saman aikakauden kirjoissa huomaa enemmän ajan kulumisen merkkejä. Suurimmassa osassa lastuista ajan kulumista ei oikeastaan huomaa, nämä eivät siis ole vanhanaikaisia tai menneisyyteen jämähtäneitä. Ahon teksteissä ei myöskään ole vanhanaikaista kieltä, jota jotkut tuntuvat pelkäävän.

Siitä ei pääse mihinkään, että Aho on hyvä ja taitava kirjailija, joka kirjoittaa sujuvaa tekstiä. Lastut ovat hänen tuotantonsa paras osa. Suomalaisista klassikoista nimeänkin usein suosikikseni juuri Juhani Ahon ja hän tosiaan ansaitsee paikkansa klassikoiden joukossa.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...