Heränneitä

Juhani Aho: Heränneitä : Kuvauksia herännäisyyden ajoilta

Omin käsin koskettaminen ensipainokseen vuodelta 1894 tuntuu juhlavalta ja vaikuttavalta, varsinkin kun näen ukkini omakätisen omistuskirjoituksen alkulehdellä. Ja kun kirjantekijäkin on sentään Juhani Aho (1861–1921), tuo Iisalmen Mansikkaniemen Pikkupappilan poika, Suomen kirjallisuuden joltinenkin tekijä. Kymmenen kirjoituksen verran Juhani A... Lue koko vinkki »

Juhani Aho: Valikoima lastuja

Kirja sisältää 43 Juhani Ahon lastuiksi kutsumia novelleja, joista osa on samoja kuin aikaisemmin lukemassani toisessa uudessa kirjassa (Tulivuori sammuessaan). Kyseessä on varsin sekalainen kokoelma: mukana on tekstejä, jotka ovat aiheiltaan, pituudeltaan ja laadultaan erilaisia. Pääosin ne ovat kuitenkin taattua Juhani Ahoa. Ihmisten ja luonnon k... Lue koko vinkki »

Juhani Aho: Tulivuori sammuessaan ja muita lastuja

Vuonna 2011 on kulunut 150 vuotta kirjailija Juhani Ahon syntymästä, joten hänen tuotantoaan on näkynyt uusina painoksina eri kustantajien valikoimissa. Kokoelmaan Tulivuori sammuessaan ja muita lastuja on koottu 30 Ahon kirjoittamaa novellia. Valikoima on monipuolinen: mukana on erilaisia kuvauksia ja kertomuksia, ihmisistä ja erilaisista ympär... Lue koko vinkki »