Kim Fupz Aakeson ja Salla Savolainen: Tyttö ja ihmeelliset korvat

Tyttö ja ihmeelliset korvat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjan Tyttö ja ihmeelliset korvat päähenkilö on muuten ihan tavallinen tyttö, jolla sattuu olemaan normaalista poikkeavat korvat. Kaikki muut ihmettelevät niitä aina ja tyttö itsekin kärsii tilanteestaan. Tämän vähän surumielisen tarinan kantavana ideana on sekä erilaisuuden suvaitseminen että itsensä hyväksyminen.

Salla Savolainen on taas tehnyt kuvituksen kirjaan: samalta tekijäparilta on myös teos Tyttö joka muisti kaiken. Kuvitus on tässä kirjassa aika samantyylinen kuin siinäkin: kollaasitekniikkaa tehokeinona, piirrosjälki näkyvillä ja värikäs. Värikkyys auttaa siinä, ettei kirja kokonaisuudessaan ole niin surullinen kuin mitä pelkkä teksti periaatteessa on.

Tässä on yksi tämän vuoden kuvakirjavalikoiman parhaimmistosta. Yleensä en pidä opettavaisista tarinoista, mutta tässä kohtaa se toimi hyvin ilman alleviivaavaa otetta. Tämä on myös siitä hyvä kirja, että se sopii hyvin eri-ikäisille lapsille. Se ei siis ole suunnattu niille kaikkein pienimmille lukijoille, vaan on hyvä kouluikäisillekin lapsille.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...