Cecelia Ahern: Tyttö peilissä

Osta kirja itsellesi

Tyttö peilissä -kirja sisältää kaksi lyhyttä novellia, satua tai miksikä niitä nyt sitten haluaakin kutsua. Nimitarinassa Tyttö peilissä tytön isoäiti peittää jostain syystä kaikki kotonaan olevat peilit. Muistojentekijässä puolestaan vanhalla miehellä on kone, jonka avulla voi istuttaa ihmisten aivoihin kokonaan uusia muistoja. Kirjan takakansi määrittelee nämä maagisiksi aikuisten saduiksi.

Kirja oli aika hämmentävä kokemus, joka johtui osittain novellien erikoisesta tunnelmasta. Molemmissa tarinan ydin jäi kuitenkin aika avoimeksi ja osittain ehkä myös keskeneräisen oloiseksi. Kummastakin novellista olisi siis voinut saada tehtyä pidemmänkin, vaihtoehtona olisi ollut useamman tekstin kirjoittaminen. Tällaisenaan kirja ei ihan täysin tyydyttänyt tarkkaa kirjamakuani.

Tämä oli vaihtelua Cecelia Ahernin muihin teoksiin nähden: tämä sisälsi novelleja, oli todella ohut ja poikkeaa tyylillisesti aikaisemmista kirjoista. Vaikka Ahern leimataankin usein viihdekirjailijaksi, niin tämä kirja ei kunnolla uppoa samaan kategoriaan. Joka tapauksessa hän osaa kirjoittaa hyvin. Välipalalukemisena tämä pieni ja nopealukuinen kirja on toimiva valinta.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.