Sophyn sisko Cressida huolehtii vintageputiikin ompelutöistä Primrose Hillissä. Cress seurustelee edelleen pitkäaikaisen poikaystävänsä Colinin kanssa – vai seurusteleeko? Millaista heidän elämänsä oikeastaan on? Ja miten asuntoon säästäminen kummaltakin sujuu? Toistaiseksi Cressillä on miehen luona yksi ainoa lipaston laatikko, ja Colin punkkaa yhä vanhempiensa talossa.
Annie Darlingin Unelmia ja uskallusta vintageputiikissa jatkaa Vintageputiikki-sarjaa, mutta sopii itsenäiseksi lukukokemukseksi. Ensimmäinen osa Vintageputiikki Primrose Hillissä esitteli Cressin siskon Sophyn, kun toisessa tutustutaan syvemmin Cressidaan. Pidin siitä, millaista selkärankaa hänestä löytyi ensivaikutelman jälkeen. Ei hän niin arka olekaan kuin miltä ensin näyttää.
”Olen niin kyllästynyt siihen, että elämä vain tapahtuu minulle. Sen pitäisi mennä niin, että minä itse vaikutan siihen, mitä elämässäni tapahtuu”, Cress sanoi. ”Mieti nyt, kuinka paljon kaikki muuttui sen jälkeen kun sinut irtisanottiin Belle Girlistä. Puolessatoista vuodessa olet saanut kaiken muuttumaan ja vaikutat paljon onnellisemmalta.”
Cress ei sentään aio siskonsa tavoin muuttaa Australiaan vuodeksi, mutta kyllä työmaallakin alkaa sattua ja tapahtua, kun liikkeessä alkaa asioida elokuvaväkeä. Miksi ihmeessä tuottaja Miles tarvitsee apua ja opastusta vähän väliä?
Eräänä aamuna ennen töihin lähtöä Sophy tutkailee siskonsa vaatekaappia:
Cress ponnisti silmänsä auki nähdäkseen, kuinka Sophy liehutteli hihatonta 50-luvun hellemekkoa, jossa oli mintunvihreitä kukkia valkoisella pohjalla.
”Valitaan sinullekin sievä mekko. Minulla on aina hyvä fiilis, kun ylläni on jotain upeaa. Tämä punainen näyttäisi sinulla hyvältä, varsinkin tuon rusketuksen kanssa.”
”Työmekon laitan.”
Mutta Sophy oli eri mieltä, eikä Cress jaksanut taistella vastaan.
Lopulta Cressin on aika suunnitella tulevaisuuttaan. Ei ole mitään järkeä kiirehtiä loppuelämänsä kanssa, vaan menneitä voi työstää muutaman viikon.
Elokuvaväki on saanut tarvitsemansa ompelu- ja tyyliopin putiikista, ja kuvaukset ovat käynnissä muualla. Näkeekö Cress Milesia enää ikinä? Yhtä hyvin mies on voinut ihastua johonkuhun elokuvan kuvauspaikoilla. Johonkuhun sellaiseen, joka ei tarvitsisi miettimisaikaa ja vaatisi, että tyydytään aluksi ystävyyteen.
Tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluvat myös työasiat, kuten mekkojen suunnittelu. Saisiko siitä sivubisneksen?
Valkokankaan taikaa on se, että kaikki näyttää tosi hohdokkaalta, kun palat kootaan yhteen. Entä jos elämä on joskus samanlaista?