Vonda N. McIntyre: Unikäärme

Kansi: Unikaarme

Osta kirja itsellesi

Käärme on parantaja. Hän on ansainnut nimensä opettelemalla käsittelemään vaarallisia myrkkykäärmeitä ja käyttämään niitä vaikeiden sairauksien parantamisessa, tuskan lievittämisessä ja kuoleman lahjoittamisessa. Varomattomuuttaan hän menettää yhden käärmeistään, pienen ja äärimmäisen harvinaisen unikäärmeensä. Ilman unikäärmettä hän ei voi olla parantaja, joten hänen on jotenkin löydettävä uusi.

Unikäärme on lempein scifi-maustein ryyditetty, väkivallaton seikkailu, jossa päähenkilölle ja hänen ihmissuhteilleen annetaan tilaa. Rymistelyn ja takaa-ajojen puutteesta huolimatta se on myös jännittävä. Ilmestymisajankohta, 1970-luku, yhdistettynä esimerkiksi post-apokalyptisen maailman rauhanomaisuuteen ja monenvälisiin avioliittoihin saa pitämään hippiaatteen vaikutusta itsestään selvänä. Maailman suuren mittakaavan seesteisyys ei tee siitä latteaa, vaan ristiriidat ja vääryydet kulminoituvat ihmisten asenteissa ja maailmankuvissa.

Kirja on voittanut sekä Hugo-, Nebula– että Locus-palkinnon, kaikki arvostettuja kansainvälisiä science fiction -genren palkitsijoita.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...