Vonda N. McIntyre: Unikäärme

Kansi: Unikaarme

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Käärme on parantaja. Hän on ansainnut nimensä opettelemalla käsittelemään vaarallisia myrkkykäärmeitä ja käyttämään niitä vaikeiden sairauksien parantamisessa, tuskan lievittämisessä ja kuoleman lahjoittamisessa. Varomattomuuttaan hän menettää yhden käärmeistään, pienen ja äärimmäisen harvinaisen unikäärmeensä. Ilman unikäärmettä hän ei voi olla parantaja, joten hänen on jotenkin löydettävä uusi.

Unikäärme on lempein scifi-maustein ryyditetty, väkivallaton seikkailu, jossa päähenkilölle ja hänen ihmissuhteilleen annetaan tilaa. Rymistelyn ja takaa-ajojen puutteesta huolimatta se on myös jännittävä. Ilmestymisajankohta, 1970-luku, yhdistettynä esimerkiksi post-apokalyptisen maailman rauhanomaisuuteen ja monenvälisiin avioliittoihin saa pitämään hippiaatteen vaikutusta itsestään selvänä. Maailman suuren mittakaavan seesteisyys ei tee siitä latteaa, vaan ristiriidat ja vääryydet kulminoituvat ihmisten asenteissa ja maailmankuvissa.

Kirja on voittanut sekä Hugo-, Nebula– että Locus-palkinnon, kaikki arvostettuja kansainvälisiä science fiction -genren palkitsijoita.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...