Kari Lydman: Uusi kirjanpitolaki käytännössä : keskeiset muutokset

Osta kirja itsellesi

Vuoden vaihteessa tuli voimaan uusi kirjanpitolaki. Kari Lydman on kirjoittanut lain keskeisistä muutoksista käytännönläheisen ja selkeän oppaan. Lain uudistystyössä on haluttu huomioida erityisesti pien- ja mikroyritykset helpottamalla niiden hallinnollisia velvoitteita. Olennainen muutos on se, että pien- ja mikroyrityksiä koskevat tilinpäätössäännökset ovat nyt tyhjentävästi omassa, erillisessä asetuksessaan (1753/2015, pien- ja mikroyritysasetus). Lakiuudistuksessa on korotettu yrityskoon raja-arvoja huomattavasti, joten Suomen yrityskannasta nyt peräti yli 97% lasketaan pienyrityksiksi ja mikroyrityksiäkin on yli 76%. Muutosten sisältöön perehtyminen on tärkeää niin kirjanpitäjille, yrittäjille itselleen kuin muillekin sidosryhmille.

Kari Lydmanin teksti on hyvin lukijaystävällistä, vaikka kirjanpidon termistö ei täysin tuttua olisikaan. Kirjassa on tehty selkeä jako niihin muutoksiin, jotka koskevat kaikkia kirjanpitovelvollisia ja niihin muutoksiin, jotka koskevat pien- ja mikroyrityksiä. Myös kansainvälisten tilinpäätösstandardien soveltamisen velvoitteet ja mahdollisuudet on käsitelty lyhyesti. Konkreettisinta tietoa pienyrittäjälle lienee kirjaamisperusteiden ja poistojen merkityksen selventäminen sekä tuloslaskelma- ja tasekaavat. Lopuksi on käyty läpi säätiöitä koskevat muutokset. Kirja on miellyttävää luettavaa myös alan ammattilaiselle, kun sisällöstä on helppoa ja nopeaa hakea tarvittava tieto.

Yllättäen kirjaan sisältyi pieni kirpaisun hetkikin tunnetasolla: Uusi kirjanpitolainsäädäntö ei enää tunne tasekirja-termiä!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Marja-Liisa

Intohimoinen lukija, jolle kirjat ovat elämänmittainen haaste ja ruostumaton rakkaus. Koko kirjo käytössä, runoista dekkareihin ja kaunosta tietokirjallisuuteen. Luettujen pinoa on listattu myös Tuhansia sivuja -blogiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...