Kari Lydman: Uusi kirjanpitolaki käytännössä : keskeiset muutokset

Uusi kirjanpitolaki käytännössä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuoden vaihteessa tuli voimaan uusi kirjanpitolaki. Kari Lydman on kirjoittanut lain keskeisistä muutoksista käytännönläheisen ja selkeän oppaan. Lain uudistystyössä on haluttu huomioida erityisesti pien- ja mikroyritykset helpottamalla niiden hallinnollisia velvoitteita.

Olennainen muutos on se, että pien- ja mikroyrityksiä koskevat tilinpäätössäännökset ovat nyt tyhjentävästi omassa, erillisessä asetuksessaan (1753/2015, pien- ja mikroyritysasetus). Lakiuudistuksessa on korotettu yrityskoon raja-arvoja huomattavasti, joten Suomen yrityskannasta nyt peräti yli 97% lasketaan pienyrityksiksi ja mikroyrityksiäkin on yli 76%. Muutosten sisältöön perehtyminen on tärkeää niin kirjanpitäjille, yrittäjille itselleen kuin muillekin sidosryhmille.

Kari Lydmanin teksti on hyvin lukijaystävällistä, vaikka kirjanpidon termistö ei täysin tuttua olisikaan. Kirjassa on tehty selkeä jako niihin muutoksiin, jotka koskevat kaikkia kirjanpitovelvollisia ja niihin muutoksiin, jotka koskevat pien- ja mikroyrityksiä. Myös kansainvälisten tilinpäätösstandardien soveltamisen velvoitteet ja mahdollisuudet on käsitelty lyhyesti. Konkreettisinta tietoa pienyrittäjälle lienee kirjaamisperusteiden ja poistojen merkityksen selventäminen sekä tuloslaskelma- ja tasekaavat. Lopuksi on käyty läpi säätiöitä koskevat muutokset. Kirja on miellyttävää luettavaa myös alan ammattilaiselle, kun sisällöstä on helppoa ja nopeaa hakea tarvittava tieto.

Yllättäen kirjaan sisältyi pieni kirpaisun hetkikin tunnetasolla: Uusi kirjanpitolainsäädäntö ei enää tunne tasekirja-termiä!

Marja-Liisa

Intohimoinen lukija, jolle kirjat ovat elämänmittainen haaste ja ruostumaton rakkaus. Koko kirjo käytössä, runoista dekkareihin ja kaunosta tietokirjallisuuteen. Luettujen pinoa on listattu myös Tuhansia sivuja -blogiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...