Sini Linteri ja Hanna Pelttari: Itsensätyöllistäjän opas

Itsensätyöllistäjän opas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yritystoiminnan aloittaminen vaatii tahtoa ja rohkeutta sekä kykyä ottaa haltuun iso määrä erilaisia yrittämisen osa-alueita myynnistä ja markkinoinnista yrityksen talouteen ja verotukseen asti. Käsitteitä ja määritelmiä on runsaasti ja Sini Lenterin ja Hanna Pelttarin Itsensätyöllistäjän opas esittelee kattavan kokoelman näistä tärkeimpiä, joihin pienimuotoista yritystoimintaa suunnittelevan on hyvä tutustua. Kirjan kohdeyleisö on selkeästi joko yrittäjyyttä suunnittelevat tai äskettäin yritystoiminnan aloittaneet ammatinharjoittajat tai pienyrittäjät ja monet käytännön vinkit liittyvät kulttuuriyrittäjyyteen.

Varsinainen yritystoiminnan perustamisen opas Itsensätyöllistäjän opas ei kuitenkaan ole, sillä pääosa esitellyistä käsitteistä ja aiheista käydään läpi sen verran pinnallisesti, että aiheen syvällisemmässä ymmärtämisessä on pakko tukeutua oppaan lisäksi muihin lähteisiin. Tämä ei varsinaisesti ole iso puute, sillä täysin kattavan oppaan kirjoittaminen on käytännössä likipitäen mahdotonta ja aloittavan yrittäjän on joka tapauksessa opittava hyödyntämään esimerkiksi verottajan ja työeläkeyhtiöiden tarjoamaa kohdennettua tukimateriaalia ja ohjeita. Valitettavasti opas ei ohjaa yleisimpien pienyrittäjien tukisivustojen ja -materiaalien lähteille eli nämä aloittelevan yrittäjän pitää löytää muuta kautta.

Itsensätyöllistäjän opas on kattava hakemisto yritystoimintaan liittyvistä käsitteistä ja antaa niistä perustiedot, joiden kanssa aloittava yrittäjä ei jää jumiin vaan kykenee hahmottamaan mistä on kyse ja etsimään lisää tietoa aiheesta. Oppaassa on myös kannustava ote yrittämistä kohtaan ja käytännön kommentit ja esimerkit toivottavasti rohkaisevat yritystoimintaa miettiviä ottamaan askeleen pienyrittäjäksi.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 287 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...