Jukka Halme (toim.): Uuskummaa? : modernin fantasian antologia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Uuskumma, new weird, on tuoretta spekulatiivista fiktiota, joka pyrkii hämärryttämään lajityyppien välisiä rajoja. Uuskummaa? on yhdeksän uuden ja kummallisen novellin kokoelma.

Jeff VanderMeer, Kelly Link, Margo Lanagan, Stepan Chapman, Carol Emshwiller, Gene Wolfe, Liz Williams, China Miéville ja Jeffrey Ford pistävät parastaan. Tarinat ovat hämmentäviä, kiehtovia ja yllätyksellisiä. Itse pidin eniten Chapmanin ja Fordin tarinoista, ne kolahtivat; varsinkin Fordin synestesia-aiheinen novelli oli hieno. Muutkin toimivat hyvin.

Omaperäisen fantasian ja oudon fiktion ystäville kokoelma on tutustumisen arvoinen. Vaikka fantasiasta puhutaan, monet tarinoista sijoittuvat suhteellisen todelliseen nykymaailmaan, miekkoja ja magiaa esiintyy hyvin hillitysti. Perinteiselle fantasialle allergiset voivat tarttua kokoelmaan hyvillä mielin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 299 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...