Jukka Halme (toim.): Uuskummaa?

Osta kirja itsellesi

Uuskumma, new weird, on tuoretta spekulatiivista fiktiota, joka pyrkii hämärryttämään lajityyppien välisiä rajoja. Uuskummaa? on yhdeksän uuden ja kummallisen novellin kokoelma.

Jeff VanderMeer, Kelly Link, Margo Lanagan, Stepan Chapman, Carol Emshwiller, Gene Wolfe, Liz Williams, China Miéville ja Jeffrey Ford pistävät parastaan. Tarinat ovat hämmentäviä, kiehtovia ja yllätyksellisiä. Itse pidin eniten Chapmanin ja Fordin tarinoista, ne kolahtivat; varsinkin Fordin synestesia-aiheinen novelli oli hieno. Muutkin toimivat hyvin.

Omaperäisen fantasian ja oudon fiktion ystäville kokoelma on tutustumisen arvoinen. Vaikka fantasiasta puhutaan, monet tarinoista sijoittuvat suhteellisen todelliseen nykymaailmaan, miekkoja ja magiaa esiintyy hyvin hillitysti. Perinteiselle fantasialle allergiset voivat tarttua kokoelmaan hyvillä mielin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...