Denise Mina: Valheiden varjo

Valheiden varjo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sanotaan, että jokainen britti muistaa, missä oli prinsessa Dianan kuolinyönä. Nuori Rose on muistava sen aivan muista syistä läpi elämänsä. Hyväksikäytettynä ja hylättynä hän joutuu tilanteeseen, jossa vain väkivalta on ratkaisu. Hän myös maksaa siitä viettämällä vuosia vankilassa. Onneksi hyvä asianajaja saa tuomion kohtuulliseksi sekä auttaa häntä alkuun uudessa elämässä. Roselle järjestyy asuin- ja työpaikka sekä muutakin vastuuta…

Viisitoista vuotta on kulunut näistä tapahtumista ja Alex Morrow on todistajana oikeudenkäynnissä asekauppiasta vastaan. Juttu paisuu entisestään, mutta Alex ei anna periksi. Taustalla kummittelee jostain syystä jälleen kerran hänen veljensä varjo ja tämän asema. Samaan aikaan eräs asianajaja vetäytyy vuokraamaansa linnaan odottamaan kohtaloaan ja mahdollisia teloittajiaan.

Kaikki tapahtumat ja näiden ihmisten sekä heidän läheistensä kohtalot ovat kietoutuneet oudolla, jopa hieman sairaalla tavalla yhteen. Alex ei enää tiedä, kehen hän voisi luottaa edes poliisissa. Valtapeli on niin tavallista ja luonnollista, että siihen osallistuu jokainen siivoojaa ylempi työntekijä. Kun syytetyn sormenjäljet löytyvät murhapaikalla, jolla hän ei ole voinut olla, alkaa juttu lopulta ratketa. Lahjonta, peittely, tahalliset virheet ja sivulle katsominen oikeaan aikaan ovat olleet poliisilaitoksen arkea. Joskus tämän on kuitenkin loputtava! Onko Alex oikea henkilö paljastamaan kaiken kieroutuneisuuden? Mitä tapahtuu, kun hän saa tietää totuuksia eräistä läheisistä ihmisistä? Entä Rose, josta pitkä ja kiemurainen juttu sai alkunsa? Rose kertoo oman totuutensa illasta, joka vaikutti hänen loppuelämäänsä ja tuolloin selviää yllättäen moni keskeneräinen asia.

Denise Mina vie jälleen ylikomisario Alex Morrowin selvittämään korruptiota, väärinkäytöksiä, hyväksikäyttöä, pedofiliaa, kollegojen välisiä suhteita sekä silkkaa välinpitämättömyyttä. Onneksi on olemassa vahvoja naisia, jotka pystyvät elämään vaikeidenkin asioiden kanssa ja kertomaan totuuden. Totuuden, joka lopulta voi horjuttaa monen vaikutusvaltaisen henkilön elämää kerrassaan tappavasti.

Tekijältä jälleen trilleri, jota ei voi jättää kesken. Hahmojen henkilökohtaisen elämän sekä poliisivoimien ja kaupungin rumimman puolen kuvaaminen on aina ollut tekijän vahvuuksia ja tämä toimii edelleen mainiosti. Lisäksi tässä kirjassa aikavaihtelu viidentoista vuoden välillä kerrottavin eri jaksoin antaa taustaa sille, miten mahdotonta on lopettaa korruptio ja valtapeli.

Kirja, jonka parissa taatusti viihtyy ja joka saa hetkeksi omatkin tunteet kiristymään äärimmilleen.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...