Valpuri-sarjan toisessakin osassa ollaan tavanomaisten lapsiperheen arkitoimien äärellä, mutta Valpurin villi mielikuvitus singauttaa iltapuuhat aivan uudelle radalle. Valpuri ja hirmuinen hammashässäkkä vie hampaiden pesun pariin. Ensin hammastahnatuubi on avaruusaluksen laserase, sitten supertahnalla Valpuri saa supervoimat, joilla puolustaa kaikkia lapsia.
Heiluva hammas aiheuttaa seuraavan hämmennyksen. Pitääkö Valpurin heilua itse, jotta hammas menisi takaisin paikoilleen? Ja heiluttavatko hammasta hammaspeikot, joiden peikonkarvaiset ja haisevat peput ovat Valpurin suussa? Mutta ai niin! Lapsillahan on maitohampaat ja sitten tulee rautahampaat ja jos syö liikaa karkkia tulee tekohampaat. Entäs jalat? Nekin heiluvat! Tuleekohan jalkojen irrotessa tilalle rautajalat? Ja entäs jos irronneen hampaan tilalle tuleekin lammas? Hammaskeiju vie irronneen hampaan pois, mutta entäs jos Valpurin kotikulmilla onkin vain hammaskeijoja?
Saara Kekäläisen kirjan sivuille loihtimaa tajunnanvirtaa ei voi kuin ihailla. Valpurin ajatuksenjuoksu on ihanan villiä ja levotonta. Reetta Niemensivun kuvitus on tilanteen tasalla. Yllättävät kuvakulmat ja vauhdikkaiden ajatusten selkeä kuvitus tekee kirjasta ilon lukea. Valpuri on ilmeikäs ja hauska hahmo, jonka soisi nousevan lastenkirjamaailman kestosuosikiksi.