Christoffer Carlsson: Varjot

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Leo Junker, virastaan toistaiseksi pidätetty poliisi, sotkeutuu kotitalossaan tehtyyn murhaan. Hän on vain utelias herättyään hälytysajoneuvojen vilkkuvaloihin ja mennessään alakerran yömajaan, selviää hälytyksen syy. Nuori, huonokuntoinen narkomaanityttö on murhattu – siististi ja kenenkään huomaamatta. Vain ikkunan alta lähtevät jalanjäljet osoittavat jonkun toisenkin olleen paikalla. Leo ei muuten ole kiinnostunut asiasta, mutta naisella on kädessään koru…

Asiaa tutkivat poliisit yrittävätkin saada Leon syylliseksi murhaan, koska korusta löytyy hänen sormenjälkiään. Mutta miestä askarruttaa nyt aivan toinen asia. Onko murhaaja ollut Grim, hänen entinen paras ystävänsä Salemissa. Lähiöhelvetissä, jossa he pitivät yhtä niin monta vuotta ja jolloin hän myös alkoi seurustella Julian kanssa  traagisin seurauksin. Grimillä oli jo tuolloin taipumuksia, jotka olivat äärimmäisen käyttökelpoisia, mutta eivät suinkaan lain mukaisia.

Leoa murha alkaa vaivata oikein todella ja hän alkaa tutkia asiaa tarkemmin. On palattava vanhoihin, osittain jo unohtuneisiin ympyröihin. On tavattava Sam, on yritettävä selvittää Grimin nykyinen henkilöllisyys, on pyrittävä todistamaan esimiehille, että hän on työkunnossa. On ehkä myös palattava Salemin pimeisiin loukkoihin uudestaan, kiivettävä vesitorniin… Hän yrittää olla muistelematta nuoruuttaan ja hetkiä Grimin sekä tämän siskon, Julian, kanssa, mutta hän ei pysty unohtamaan. Ilmeisesti unohtamaan ei pysty myöskään Grim, mutta hän pystyy piiloutumaan kaikilta. Hän on nyt se, joka etsii sovitusta menneisyyden traagisille tapahtumille. Niille, jotka lopulta erottivat ystävykset. Vihjeitä murhan motiiveista ja ehkä murhaajastakin tulee nimettöminä tekstiviesteinä, mutta myös puhuttamalla vanhoja diilereitä, omalaatuisia ystäviä sekä entistä rakkautta. Loppunäytös on viiltävän karu, mutta elämän on kuitenkin jatkuttava.

Kirja on Leo Junkerista kertovan sarjan ensimmäinen osa ja lupaa erittäin jännittäviä hetkiä jatkossakin. Kirjoittaja on poikkeuksellisen nuori, teksti on elävää, johtolangat ja ympäristön sekä tapahtumien kuvaus karun synkähköä. Usein on palattava menneisyyteen, Salemin lähiön kaduille ja kujille, joita kuvataan hyytävästi.

Erittäin hyvä trilleri, jossa jännitys tihenee oudoissa kohdissa kuvauksiin nuoruudesta ja jo tuolloin tapahtuneista asioista. Kirja sai Ruotsin Dekkariakatemian palkinnon vuoden 2013 parhaana ruotsalaisena rikoskirjana, joten voin ehdottomasti suositella hieman erilaisen jännityksen ystäville.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...