Robert Crais: Varkaiden laki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Frank Meyer viettää perheineen rauhallista päivää, kun häneen kotiinsa murtaudutaan ja koko perhe murhataan kylmäverisesti. Tämä on jo seitsemäs samanlainen tapaus ja aina kohteena on ollut vähintäänkin kyseenalaista toimintaa harjoittava liikemies, kovan tason diileri tai muuten rikosten kautta vaurastunut mies. Tämä tapaus on kuitenkin erilainen. Joe Pike, Frankin kollega sotilasajoilta, ei usko poliisin epäilyihin, että Frank olisi harrastanut rikollisia toimia – hän myi vaatteita, piti huolta perheestään ja nautti elämästään erottuaan Joen joukoista.

Joe päättää puhdistaa vanhan ystävänsä maineen keinolla millä hyvänsä. Hän on karski, kovaotteinen, ovela ja antaa joskus intuitionkin ohjata toimiaan. Hän ei myöskään pelkää asettua lakia vastaan, jos tilanne sitä vaatii ja tällä kertaa se näyttäisi sitä vaativan. Lisäksi Joe Pikella on suhteita joka puolelle, tarpeen vaatiessa hän pystyy saamaan selville melkein mitä tahansa sekä hankkimaan yhtä sun toista operaatioihin tarvittavaa.

Juttuun näyttäisi liittyvän serbialainen lastenhoitaja, joka oli Frankin taloudessa töissä. Myös ikivanha varkaiden laki on olennaisessa asemassa, samoin kuin montaa eri kansalaisuutta edustavat rikollisliittymät, jotka lyövät laudalta jo vanhan mafian sekä julmuudessa että keinojensa kekseliäisyydessä. Outoa kyllä, mukana jutussa näyttäisi olevan myös entinen ilolintu sekä alle vuoden ikäinen vauva…

Varkaiden laki on kovaotteinen jännäri alamaailman syövereistä, joihin on soluttautunut paljon uutta väkeä entisen mafian rinnalle ja tilalle. Kovempaa, petollisempaa ja raaempaa. Joe Pike on kova kaveri, jolla on oma pimeä puolensa, mutta myös tilaa inhimisille puolelleen ja realiteeteille.

Tämä on sarjan ensimmäinen suomennettu jännäri ja lisää lienee tulossa. Suosittelisin tätä lähinnä kovaotteisten jännärien ystäville, jotka eivät kavahda väkivaltaa ja rumuutta oikeuden toteutuessa, vaikka laittomillakin keinoilla.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...