Philip K. Dick: Varro vain viime vuotta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ihmiskunta on joutunut tähtienväliseen sotaan. Liittolaisina on voimakas Lilitähti ja sen kansa, tähteläiset. Vastassa ovat iljettävät reegit. Sota sujuu hyvin, mutta sotaponnistelut vaativat uhrauksia.

Kirjan päähenkilö Eric Sweetscent on Tijuanan Turkis & Väri -suuryrityksen johtajan Virgil Ackermanin henkilökohtainen keinoelinkirurgi. Hän saa uuden työnantajan, kun Ackerman lahjoittaa hänet YK:n pääsihteerin Gino Molinarin avuksi. Molinari on legenda, jatkuvasti sairas mies, joka tuntuu voivan palata kuolleista.

Sweetscentin on pidettävä Molinari kunnossa, jotta tämä voi huolehtia maan asemasta sodassa ja neuvotteluissa tähteläisten kanssa. Samalla hän sekaantuu erikoiseen ja vaaralliseen JJ180-huumeeseen, eikä avioliitto Kathy-vaimonkaan kanssa oikein suju.

Tuttuja teemoja siis: poliittista juonittelua, todellisuutta muuttavia huumausaineita, toimimattomia parisuhteita. Kaikin puolin varsin kiero kirja. Ei Philip K. Dickin parhaimmistoa, en aloittaisi tästä, mutta kiehtova teos yhtä kaikki. JJ180-huume vaikutuksineen oli minusta kirjan herkullisinta antia, sen verran omituisesta kamasta on kyse.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 247 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...