Philip K. Dick: Varro vain viime vuotta

Osta kirja itsellesi

Ihmiskunta on joutunut tähtienväliseen sotaan. Liittolaisina on voimakas Lilitähti ja sen kansa, tähteläiset. Vastassa ovat iljettävät reegit. Sota sujuu hyvin, mutta sotaponnistelut vaativat uhrauksia.

Kirjan päähenkilö Eric Sweetscent on Tijuanan Turkis & Väri -suuryrityksen johtajan Virgil Ackermanin henkilökohtainen keinoelinkirurgi. Hän saa uuden työnantajan, kun Ackerman lahjoittaa hänet YK:n pääsihteerin Gino Molinarin avuksi. Molinari on legenda, jatkuvasti sairas mies, joka tuntuu voivan palata kuolleista.

Sweetscentin on pidettävä Molinari kunnossa, jotta tämä voi huolehtia maan asemasta sodassa ja neuvotteluissa tähteläisten kanssa. Samalla hän sekaantuu erikoiseen ja vaaralliseen JJ180-huumeeseen, eikä avioliitto Kathy-vaimonkaan kanssa oikein suju.

Tuttuja teemoja siis: poliittista juonittelua, todellisuutta muuttavia huumausaineita, toimimattomia parisuhteita. Kaikin puolin varsin kiero kirja. Ei Philip K. Dickin parhaimmistoa, en aloittaisi tästä, mutta kiehtova teos yhtä kaikki. JJ180-huume vaikutuksineen oli minusta kirjan herkullisinta antia, sen verran omituisesta kamasta on kyse.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.