Jukka Behm: Viallinen valkaisuvoide

Osta kirja itsellesi

Herra Patil ratkaisee -sarjan toinen osa on Viallinen valkaisuvoide. Intialaiselle tummalle iholle levitettävä valkaisuvoide takaisi kauneuden, mutta toisin käy. Siitä se tämä kirja alkaa.

Kirjassa eletään arkea intialaisessa Punen kaupungissa, syödään hyvin ja eletään vailla kiireitä.

Herra Adhikara Patil on taas elementissään, pyöräkorjaamolla ei pitele niin kiirettä, ettei ehtisi ratkoa arvoituksia. Lisäksi herra Patil huomaa sanomalehdessä avunpyynnön, jonka joku on sinne kirjoittanut. Se herättää heti mielenkiinnon ja niin onkin pyörien korjaaminen vallan toissijalla. Apulaisena Adhikaralla on Fateen, joka hoitaa lähinnä ”juoksevia” asioita. Herra Patil ajelee pyörällä ja käy jututtamassa ihmisiä, saadakseen ratkaisevia tietoja. Tarkkaavaisena on myös herra Patilin vanha äiti, panji Kanesha.

Lisäksi Adhikaran mieltä askarruttaa vaimon terveys. Vaimo Mahajadeemilla on selkäkipuja. Kaikkea muutakin on ollut, joten yritetään elää nauttien jokaisesta päivästä.

Viallinen valkaisuvoide on ihana, lupsakka kirja, jossa ei mässäillä väkivallalla, vaan ratkotaan arvoituksia, joihin poliisikaan ei juuri puutu. Kirjassa on aivan herkullisia kohtia, joita tekee mieli lukea vieruskaverille ääneen, koska siten ne ovat vielä maistuvampia.

”Viisas tyhmä on viisaampi kuin tyhmä viisas”, Adhikara sanoi ja laittoi kynän takaisin taskuunsa. Eikä hän voinut olla lisäämättä: ”Kalaa syödessä ja valehdellessa on oltava varovainen.”

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...