Jukka Behm: Viallinen valkaisuvoide

Viallinen valkaisuvoide

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Herra Patil ratkaisee -sarjan toinen osa on Viallinen valkaisuvoide. Intialaiselle tummalle iholle levitettävä valkaisuvoide takaisi kauneuden, mutta toisin käy. Siitä se tämä kirja alkaa.

Kirjassa eletään arkea intialaisessa Punen kaupungissa, syödään hyvin ja eletään vailla kiireitä.

Herra Adhikara Patil on taas elementissään, pyöräkorjaamolla ei pitele niin kiirettä, ettei ehtisi ratkoa arvoituksia. Lisäksi herra Patil huomaa sanomalehdessä avunpyynnön, jonka joku on sinne kirjoittanut. Se herättää heti mielenkiinnon ja niin onkin pyörien korjaaminen vallan toissijalla. Apulaisena Adhikaralla on Fateen, joka hoitaa lähinnä “juoksevia” asioita. Herra Patil ajelee pyörällä ja käy jututtamassa ihmisiä, saadakseen ratkaisevia tietoja. Tarkkaavaisena on myös herra Patilin vanha äiti, panji Kanesha.

Lisäksi Adhikaran mieltä askarruttaa vaimon terveys. Vaimo Mahajadeemilla on selkäkipuja. Kaikkea muutakin on ollut, joten yritetään elää nauttien jokaisesta päivästä.

Viallinen valkaisuvoide on ihana, lupsakka kirja, jossa ei mässäillä väkivallalla, vaan ratkotaan arvoituksia, joihin poliisikaan ei juuri puutu. Kirjassa on aivan herkullisia kohtia, joita tekee mieli lukea vieruskaverille ääneen, koska siten ne ovat vielä maistuvampia.

“Viisas tyhmä on viisaampi kuin tyhmä viisas”, Adhikara sanoi ja laittoi kynän takaisin taskuunsa. Eikä hän voinut olla lisäämättä: “Kalaa syödessä ja valehdellessa on oltava varovainen.”

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...