Ryan Gattis: Vihan kadut

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

En muista koska olisin viimeksi odottanut ja innostunut kirjasta näin paljon. Jokin kirjassa veti puoleensa.

Vihan kadut on fiktiivinen teos, mutta perustuu tositapahtumiin. Vuonna 1992 Los Angeles roihusi päiviä sen jälkeen, kun Rodney Kingin pahoinpidelleet poliisit pääsivät vapaiksi syytteistään ilman tuomiota. Poliisi ja palokunta eivät ehdi kaikkialle, joten viikon ajan helvetti oli valloillaan ja kaikki oli mahdollista. Ryan Gattis haastatteli useita jengiläisiä ja kirja on kirjoitettu monen ihmisen näkökulmasta. Faktan ja fiktion raja on häilyväinen. Jengiläiset saattavat jo sekoittua kirjan edetessä toisiinsa ja koska jokainen saa vain yhden puheenvuoron, joitakin jää kaipaamaan.

Vihan kadut on kaikessa karuudessaan kuitenkin todella inhimillinen. Kun elämässä tulee kohdalle “missä olit silloin” -tapahtuma, on jokaisella tarina ja kaikki ovat osallisena. Kaikki eivät myöskään selviä ja näin täytyy jonkun muun kertoa heidän tarinansa. Lukukokemuksena Vihan kadut on nautittava, mutta harvoin lukee mitään näin väkivaltaista.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...