Risto Isomäki: Viiden meren kansa

Osta kirja itsellesi

Risto Isomäki on tunnettu trillereistään, joihin on yhdistetty ekologinen teema. Hänen teoksensa Sarasvatin hiekkaa on ollut Finlandia-palkinnon ehdokas. Jännityskirjallisuuden lisäksi hän on julkaissut laajan kirjon ympäristökysymyksiin liittyviä teoksia.

Viiden meren kansa koostuu joukosta novelleja, jotka sijoittuvat Suomen esihistoriaan. Isomäki on tehnyt kattavan taustatutkimuksen aiheesta ja esittelee tarinoidensa puitteet tarkasti. Tämä tuo tarinoihin uskottavuutta, joka erottaa kokoelman novellit muista. Historiallisten tarinoiden totuus lienee, että mitä kauemmas historiaan tarinat on sijoitettu, sitä epäluotettavampia ne ovat.

Novellit ovat yksinkertaisia siinä mielessä etteivät ne varsinaisesti ole kovin syvällisiä tarinoita, pikemminkin kyseessä on suoraviivaisia tapahtumankuvauksia. Myös henkilöhahmot jäävät varsin pinnallisiksi. En tiedä olisivatko esimerkiksi yllätyskäänteet näihin novelleihin kyllä toimineetkaan. Yhdessä novellissa käsitellään Lallin suorittamaa piispan murhaa ja lukijat kohtaavat myös Kalevalan sankarit.

Viiden meren kansaa voi suositella Suomen historiasta kiinnostuneille. Isomäki avaa muinaista elämää mielenkiintoisesti ja novellien tunnelma on onnistunut. Kirjan loppuun sijoitettu selostus pohjatyöstä on kirjan parhaita anteja.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...