Doris Lessing: Viides lapsi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Olen aikaisemmin jättänyt kirjan kesken, mutta Nobel-palkinnon ja uusien painosten myötä tartuin kirjaan uudestaan. Aihe yksinkertaisesti jäi kummittelemaan mieleen.

Nuoripari rakastuu, menee naimisiin ja ikuiseen onneen kuuluisi iso talo ja paljon lapsia. Suku ja ystävät tuovat taloon oman täydennyksensä, mutta nuorikko on hedelmällinen ja eipä aikaakaan kun vauvan odotus alkaa. Onnellisia perhetapahtumia poikii nopeasti nelin kappalein, mutta sitten alkaa viides suunnittelematon raskaus. Viides lapsi yksinkertaisesti tekee onnesta lopun. Miten yksi lapsi voi sen tehdä, oli juuri se kysymys, miksi tartuin kirjaan uudelleen.

On monia syitä lukea Viides lapsi. Se on hyvin kirjoitettu, Lessingin kuvaamat yhteiskunnalliset ongelmat ovat yhä ajankohtaisia, mutta eniten pidin kirjan haasteista ja kysymyksistä joita kirja jättää lukijalleen. Voiko onnea saada vain tietyn määrän? Miksi näin tapahtuu ja voisiko sen nykyään estää? Kirja on niin väkevä, että se saattaa saada miettimään lastenhankintaa. Suosittelen kirjaa koska se saa ajattelemaan ja siitä ei ole koskaan haittaa.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...