Doris Lessing: Viides lapsi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Olen aikaisemmin jättänyt kirjan kesken, mutta Nobel-palkinnon ja uusien painosten myötä tartuin kirjaan uudestaan. Aihe yksinkertaisesti jäi kummittelemaan mieleen.

Nuoripari rakastuu, menee naimisiin ja ikuiseen onneen kuuluisi iso talo ja paljon lapsia. Suku ja ystävät tuovat taloon oman täydennyksensä, mutta nuorikko on hedelmällinen ja eipä aikaakaan kun vauvan odotus alkaa. Onnellisia perhetapahtumia poikii nopeasti nelin kappalein, mutta sitten alkaa viides suunnittelematon raskaus. Viides lapsi yksinkertaisesti tekee onnesta lopun. Miten yksi lapsi voi sen tehdä, oli juuri se kysymys, miksi tartuin kirjaan uudelleen.

On monia syitä lukea viides lapsi. Se on hyvin kirjoitettu, Lessingin kuvaamat yhteiskunnalliset ongelmat ovat yhä ajankohtaisia, mutta eniten pidin kirjan haasteista ja kysymyksistä joita kirja jättää lukijalleen. Voiko onnea saada vain tietyn määrän? Miksi näin tapahtuu ja voisiko sen nykyään estää? Kirja on niin väkevä, että se saattaa saada miettimään lastenhankintaa. Suosittelen kirjaa koska se saa ajattelemaan ja siitä ei ole koskaan haittaa.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...