Russell Edwards ja Jari Louhelainen: Viiltäjä-Jack : kuinka paljastimme murhaajan

Viiltäjä-Jack

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Viiltäjä-Jackin henkilöllisyyttä on yritetty selvittää 1880-luvulta saakka, kun Lontoon Whitechapelissa viisi prostituoitua murhattiin. Viiltäjä-Jack ei ole maailman historian julmin tai tuotteliain sarjamurhaaja, mutta mysteeri on elänyt toista sataa vuotta. Teorioita on kirjoitettu, osa vakavissaan, osa salaliittoteorian hengessä, jotkut ovat jopa väittäneet ratkaisseensa, kuka murhaaja on.

Russell Edwards on niin sanottu Viiltäjä-fani, jollainen hänestä tuli hänen nähtyään elokuvan From Hell. Kierrettyään Viiltäjä-kierrokset ja koluttuaan läpi kaikki mahdolliset dokumentit, hän päättää olevansa se henkilö, joka lopulta ratkaisee nämä murhat. Eteenpäin hän pääsi kun sai käsiinsä saalin, jonka on oletettu kuuluneen yhdelle Viiltäjän uhrille. Suomalaisittain mielenkiintoisen kirjasta ja koko prosessista tekee sen, että Edwards teki yhteistyötä suomalaisen dna-tutkijan Jari Louhelaisen kanssa.

Viiltäjä-Jackin arvoitus on kiehtonut itseänikin kauan ja sen takia kirjallisuutta on tullut luettua. Mitä uutta kirjassa siis on? Mielenkiintoisinta teoksessa saattaa olla dna-tutkija Jari Louhelaisen kommentit. Pelkästään tutkinnasta ja sen hämäryyksistä saisi aivan oman kirjansa, mutta valitettavasti rikoslain nimessä jotkut asiat jäävät salaisuudeksi. Edwards kertoo omista koettelemuksistaan, kuinka kiinnostui juuri Viiltäjästä ja kuinka Whitechapel on vielä nykyäänkin hämärää seutua, mutta sieltä saa hyvä currya.

Viiltäjä-Jack : kuinka paljastimme murhaajan on mielenkiintoinen teos. Viiltäjä-Jackin henkilöllisyydestä ei ole koskaan ollut kiistattomampia todisteita. Russell Edwards analysoi jokaisen murhan ja epäillyn, joten koko Viiltäjä-Jack -paketti löytyy niille, jotka eivät ole aikaisemmin tapausta tutkineet. Kirja on todella mielenkiintoinen, mutta täysin mukaansatempaava se ei ole. Tieteellistä tekstiä on paljon, eikä Edwards varsinaisesti ole kirjailija.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...