Russell Edwards ja Jari Louhelainen: Viiltäjä-Jack : kuinka paljastimme murhaajan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Viiltäjä-Jackin henkilöllisyyttä on yritetty selvittää 1880-luvulta saakka, kun Lontoon Whitechapelissa viisi prostituoitua murhattiin. Viiltäjä-Jack ei ole maailman historian julmin tai tuotteliain sarjamurhaaja, mutta mysteeri on elänyt toista sataa vuotta. Teorioita on kirjoitettu, osa vakavissaan, osa salaliittoteorian hengessä, jotkut ovat jopa väittäneet ratkaisseensa, kuka murhaaja on.

Russell Edwards on niin sanottu Viiltäjä-fani, jollainen hänestä tuli hänen nähtyään elokuvan From Hell. Kierrettyään Viiltäjä-kierrokset ja koluttuaan läpi kaikki mahdolliset dokumentit, hän päättää olevansa se henkilö, joka lopulta ratkaisee nämä murhat. Eteenpäin hän pääsi kun sai käsiinsä saalin, jonka on oletettu kuuluneen yhdelle Viiltäjän uhrille. Suomalaisittain mielenkiintoisen kirjasta ja koko prosessista tekee sen, että Edwards teki yhteistyötä suomalaisen dna-tutkijan Jari Louhelaisen kanssa.

Viiltäjä-Jackin arvoitus on kiehtonut itseänikin kauan ja sen takia kirjallisuutta on tullut luettua. Mitä uutta kirjassa siis on? Mielenkiintoisinta teoksessa saattaa olla dna-tutkija Jari Louhelaisen kommentit. Pelkästään tutkinnasta ja sen hämäryyksistä saisi aivan oman kirjansa, mutta valitettavasti rikoslain nimessä jotkut asiat jäävät salaisuudeksi. Edwards kertoo omista koettelemuksistaan, kuinka kiinnostui juuri Viiltäjästä ja kuinka Whitechapel on vielä nykyäänkin hämärää seutua, mutta sieltä saa hyvä currya.

Viiltäjä-Jack : kuinka paljastimme murhaajan on mielenkiintoinen teos. Viiltäjä-Jackin henkilöllisyydestä ei ole koskaan ollut kiistattomampia todisteita. Russell Edwards analysoi jokaisen murhan ja epäillyn, joten koko Viiltäjä-Jack -paketti löytyy niille, jotka eivät ole aikaisemmin tapausta tutkineet. Kirja on todella mielenkiintoinen, mutta täysin mukaansatempaava se ei ole. Tieteellistä tekstiä on paljon, eikä Edwards varsinaisesti ole kirjailija.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Minusta tämä oli hirveän (!) hyvä, mutta en ole lukenut muita aihetta sivuavia kirjoja. Kiinnostus kyllä heräsi. Louhelaisen tutkimukset vaikuttivat kattavilta ja uskottavilta, pidin siitä, että ne oli kirjoitettu maallikkolukijaystävällisesti, auki selitettyinä. Kuten Louhelainen mainitsi on tieteellinen julkaisu eri asia kuin tällainen suurelle yleisölle tarkoitettu teos. Toivottavasti Louhelainen saa kirjoitettua myös tieteellisen artikkelin tutkimuksistaan, jotta niillä olisi myös ns. tieteellisempi pohja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...