Jo Nesbø: Lepakkomies

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Harry Holen ensimmäiset seikkailut tapahtuivat Oslon sijasta Australiassa. Harry saa käskyn lähteä Sydneyhyn setvimään norjalaisen naisen kuolemaa. Murhahan se on. Rikoksen selvittäminen on kuitenkin vaikeaa työtä, eikä ratkaisua tunnu löytyvän. Perinteinen ykkösepäilty, poikaystävä, on tässä tapauksessa varsin hämäräperäinen veikko, joten tapaus vaikuttaa sikäli selvältä — mutta eihän se koskaan niin helppoa ole.

Harry saa työparikseen mielenkiintoisen kaverin. Andrew Kensington on aboriginaali ja melkoinen viisauden vesiputous ja muuten kaikkea muuta kuin päältä päin voisi kuvitella.

Lepakkomies on Jo Nesbøn esikoisdekkari ja jo varsin valmista tavaraa. Kirja sai Pohjoismaiden parhaalle rikoskirjalle myönnettävän Lasiavain-palkinnon. Myöhemmät Hole-dekkarit ovat toki lisänneet panoksia ja tarjoilevat vieläkin tylympää tavaraa, mutta ei Lepakkomiehen niiden seurassa tarvitse hävetä.

Harry Holeen tutustuminen kannattaakin aloittaa tästä kirjasta. Myöhemmistä kirjoista Lumiukko paljastaa tämän kirjan murhaajan, joten sitä ei ainakaan kannata lukea ennen Lepakkomiestä — tosin kirja kyllä toimi ihan hyvin, vaikka murhaajan ennalta tiesinkin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...