Kai Fagerström, Risto Rasa ja Heikki Willamo: Viimeiset vieraat : elämää autiotalossa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Autiotalo herättää helposti mielikuvia jostain vanhasta, hieman pelottavasta, mutta samalla kiehtovasta rakennuksesta. Vuoden luontokirjaksi ehdolla vuonna 2010 ollut teos johdattaa lukijan tunnelmalliselle matkalle autiotalon pihapiiriin, ja sen narisevasta ovesta sisään.

Talon autioituessa moni ajattelee sen asukkaiden kohtaloa, ja kuinka elämä hiipuu ajan saatossa pois. Viimeiset vieraat : elämää autiotalossa kertoo kuitenkin ennemmin elämän jatkumisesta. Estradille tassuttelevat ihmisten sijasta mäyrät, hiiret ja supikoirat.

Kirjan kuvissa on ilmeitä, vilahduksia ja kurkistuksia. Ne tihkuvat vanhan ajan tunnelmaa, joka sopii mainiosti Heikki Willamon teksteihin. Willamo kirjoittaa elävästi havainnoistaan, mutta yhtä vahvasti omista tuntemuksistaan. Hän ikään kuin katselee lapsuutensa asioita aikuisen silmin. Pintaan pyrkivä haikeus jää lopulta uteliaisuuden alle.

Willamon aisaparina kuvaajana on toiminut Kai Fagerström, jonka kettukuva palkittiin syksyllä vuoden luontokuvana. Tekstipuolen täydentävät Risto Rasan teemalliset runot.

Idealtaan ja toteutukseltaan hieno teos.

Aikuisina katsomme maailmaa värittyneiden silmälasien läpi ja jossain sisällämme kaipaamme lapsuutemme maailmaa.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 287 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...