Heikki Willamo: Hirven klaani

Osta kirja itsellesi

Kirja on kuin retki. Kertojan omat kokemukset vievät lukijan syvälle metsään ja raottavat luonnon salaisuuksien porttia. Polku vie kuitenkin samalla myös menneisyyteen. Ympäröivän luonnon rinnalla omaa tarinaansa kertovat mystiset kalliomaalaukset, jotka tuntuvat heräävän henkiin melkein fyysisestikin.

Hirven klaanin toivoisi monen lukevan. Se kertoo hienolla tavalla luonnon kauneudesta, voimasta ja armottomuudesta. Ihmisen ja luonnon suhde tulee monesti esiin, kuinka ihminen on muokannut luontoa mieleisekseen. Willamon runollinen tyyli tai retkikerronta ei kuitenkaan syytä ketään. Se on omien havaintojen ja tuntemusten kautta pohtiva sekä tutkiva.

Hirven elämäntavoista saa hyvän käsityksen, vaikka tietokirjamaisuus onkin kaukana. Myös karhulla, laulujoutsenella ja korpilla on tärkeä roolinsa. Kaikkia neljää yhdistää pitkä historia ihmistä kiinnostavana ja kirjallisuudessa paljon esiintyvänä eläimenä.

Kuvitus on monipuolista ja se kulkee käsi kädessä tekstin kanssa. Monessa kuvassa on mukana usvaa tai hämärää, joka sopii hyvin kirjan sävyyn samoin kuin muutamalla sivulla esiintyvät kalevalaissäkeet. Sekä tekstisisällön että visuaalisuuden puolesta kiehtovan erilainen luontokirja.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...