Sven Nordqvist: Viiru ja Pesonen rakentavat auton

Viiru ja Pesonen rakentavat auton

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ikäsuositus 3+. – Kymppivuodesta poikki, ja sitten taas ukki-/mummoikäisille. Noin määrittelisin tämän paksusivuisen katselukirjan, jossa sormillekin riittää näperreltävää. Oivaa puuhaa isovanhempien kömpelöhköille sormille, joilla voi häthättää auttaa lastenlapsien pikkusormia vetämään ja pyörittämään sivujen liikkuvia pahviliuskoja. Yhteinen tekeminen ja avunanto kummasti huvittaa molempia osapuolia.

Ja eihän parempaa askarteluohjaajaa voi olla kun ikuinen rakentelija Pesonen, jonka verstashuone houkuttelee yksityiskohtineen kertalaakista mukaansa. Siinä voi ukki kysellä ja sormellaan, sillä kömpelöllä, osoittaa: – Mikä tuo kaapin päällä oleva esine on, tiedätkös?

– Entä, osaatko auttaa Pesosta sahaamaan lautaa poikki? Vedetääs yhdessä tuosta liuskasta niin saha liikkuu.

Noin sitä kirjaa luettiin meillä, mummolassa vajaan kolmivuotiaan ja vajaan viisivuotiaan kanssa. Isompi jopa yksin tutki kirjaa ja veteli liuskoja, jotka nostivat auringon taivaalle, kilisyttelivät kelloa, lennättivät lehmiä kattojen yli. Ja mikä huima vauhti ympyrässä, kun polkuauto on valmis, siinä on kanoilla kotkottamista.

Hyvin onnistui meiltä liuskojenleikki. Ja se Viiru – että osaa olla symppis kissa!

hikkaj

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita - myös lukiessa. Opettaja - ollut. Kieli kaikki kaikessa - suomen kieli. Ei Kilven voittanutta - Volterin eikä Eevankaan. Kotiblogipottu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...