Sven Nordqvist: Viiru osaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yksi lastenkirjallisuuden ehdottomista kaksikoista on ilman muuta Viiru ja Pesonen. Muutaman vuoden päästä nelikymppisiään viettävä sarja kertoo vanhahkosta maalla asuvasta Pesosesta sekä hänen kissastaan Viirusta. Ukko ja kissa ovat parhaat ystävät, sellainen sopivasti toisiaan tasapainottava parivaljakko.

Tällä kertaa Viiru esittelee osaamistaan: salamannopeaa juoksua, omenapuun latvaan kiipeilyä, tasajalkahyppelyä ja kanojen pelottelua. Mutta mitä ihmettä, eikö Pesonenkin sentään jotakin osaa, vaikka ei näihin Viirun temppuihin enää taivukaan? Tottahan toki osaa ja sepä vasta hauskaa onkin!

Viiru osaa on perinteisiä Viiru ja Pesonen -kirjoja hieman yksinkertaisempi ja tiiviimpi tarina. Siinä on huomattavasti vähemmän tekstiä, joten se sopii luettavaksi jo aika pienillekin kuuntelijoille, joille Viirun temppuilu onkin varmasti mielekästä seurattavaa.

Kun kivaan tarinaan yhdistetään ihastuttava kuvitus, ei tätä tietenkään voi olla suosittelematta. Sven Nordqvistin Viiru ja Pesonen ovat sekä lapselle että aikuiselle mielekästä seuraa.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...