Sven Nordqvist: Viiru osaa

Osta kirja itsellesi

Yksi lastenkirjallisuuden ehdottomista kaksikoista on ilman muuta Viiru ja Pesonen. Muutaman vuoden päästä nelikymppisiään viettävä sarja kertoo vanhahkosta maalla asuvasta Pesosesta sekä hänen kissastaan Viirusta. Ukko ja kissa ovat parhaat ystävät, sellainen sopivasti toisiaan tasapainottava parivaljakko.

Tällä kertaa Viiru esittelee osaamistaan: salamannopeaa juoksua, omenapuun latvaan kiipeilyä, tasajalkahyppelyä ja kanojen pelottelua. Mutta mitä ihmettä, eikö Pesonenkin sentään jotakin osaa, vaikka ei näihin Viirun temppuihin enää taivukaan? Tottahan toki osaa ja sepä vasta hauskaa onkin!

Viiru osaa on perinteisiä Viiru ja Pesonen -kirjoja hieman yksinkertaisempi ja tiiviimpi tarina. Siinä on huomattavasti vähemmän tekstiä, joten se sopii luettavaksi jo aika pienillekin kuuntelijoille, joille Viirun temppuilu onkin varmasti mielekästä seurattavaa.

Kun kivaan tarinaan yhdistetään ihastuttava kuvitus, ei tätä tietenkään voi olla suosittelematta. Sven Nordqvistin Viiru ja Pesonen ovat sekä lapselle että aikuiselle mielekästä seuraa.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...