Super-Pipsa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Harvoin tulee kirja niin rakkaudella vastaanotetuksi kuin tämä. Kun perheemme puolitoistavuotias sai Super-Pipsan käsiinsä, oli muiden turha enää yrittää sitä anastaa. Siis esimerkiksi kolmevuotiaan isoveljen, jolle kirjaa alun perin kaavailin. No, myöhemmin pääsimme mekin kolmevuotiaan kanssa tutustumaan tarinaan ja olihan se kiva hänenkin mielestään – vaikka hänen kohdallaan liikkuva tv-Pipsa lieneekin vienyt jo sen suurimman suosion. Mutta kuten sanottu, pienemmän lukijan käsissä Pipsa kului ja kuluu yhä edelleen, useita kertoja päivässä.

Pipsa Possu -kirjoja melko paljon lähivuosina lukeneena yllätyin iloisesti, kun kerrankin kyseessä oli ihan tavallinen kuvakirja ilman mitään sen kummempia krumeluureja tai ”erikoistehosteita”. Tämä oli ensimmäinen minun tielleni osunut tällainen. Ja silti hurmasi pikkulukijan.

Entäpä Super-Pipsan tarina sitten? Se on ihan hyvä sekin, perusajatuksenaan, että jokainen voi olla superhyvä, kunhan vain luottaa itseensä, harjoittelee ja tekee kovasti töitä. Se, miksi lopulta tulee isona, on vaikea kysymys, johon vastaus löytyy kyllä aikanaan.

Siis suosittelen. Kyllä Pipsa varmasti aina lukijansa löytää.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...