Pipsa Possu : Jyrin junamatka

Osta kirja itsellesi

Pipsa ja Jyri Possun isällä on edessä työmatka, hänen täytyy tarkastaa betonia. Tälle tärkeälle matkalleen hän ottaa perheensä mukaan, joten niin lapset kuin Äiti Possukin pääsevät ihastelemaan yöjunailun ihmeellisyyttä. Koko perhe on innoissaan. Ja se on hyvä se, sillä kun joukkio lopulta pääsee perille, Isä Possu napauttaa betonia, ”Kops, kops!”, ja työ on sillä tehty. Sitten perhe voi palata yöjunalla takaisin.

Hieman kummallisesta loppuratkaisustaan huolimatta meillä tykättiin tästäkin Pipsa Possu -kirjasta kovasti. Erikoistehosteena kirjan kansien ulkopuolelle sijoitetut ”pyörät” – vai miksi niitä junien kohdalla pitäisi kutsua – eivät kolmevuotiaan lukijamme kohdalla enää tuoneet lukukokemukselle lisäarvoa, mutta ehkäpä joku saattaisi innostua niistäkin. Vielä kohderyhmäläistä vähemmän arvostan pyöriä itse, sillä ne tekevät kirjan asettelusta kirjahyllyyn mahdotonta. No, yksivuotias tykkäsi pyöritellä pyöriä, joten ehkä tämä kuuluukin kirjahyllyn sijasta lelulaatikkoon. Myös paksut kartonkisivut ovat tältä kantilta omiaan.

Kuten sanottua, Pipsalla perheineen on aina paikkansa, joten tätäkin voinee hyvin suositella. Ja jos vielä junat sattuvat kiinnostamaan, tämä lienee napakymppi.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...