Axel Scheffler: Vinksin vonksin viidakko

Vinksin vonksin viidakko

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Axel Scheffler on kansainvälisesti tunnettu kuvittaja, lastenkirjailija ja animaattori. Erityisen tunnettu hän on Mörkyli-kirjasarjan kuvittamisesta, josta hän on voittanut muun muassa Nestlé Smarties -lastenkirjapalkinnon.

Hänen lastenkirjojaan on suomeksi julkaissut ainakin kolme kustantamoa. Vinksin Vonksin viidakko on hänen kuvakirjasarjaa, jonka vetovoima rakentuu siihen että päätysivuja lukuun ottaamatta kirjan sivut on leikattu kahtia vaakatasossa. Joka aukeamalla on vasemmalla puolella lyhyt huomio vastakkaisen eläinpuoliskon ominaisuuksista.

Esimerkiksi apinasta sanotaan näin: ”Hännän kierrän oksan ympäri, puusta toiseen kiikun. Etpäs minua kiinni saa, niin vikkelästi liikun!”

Vastakkaisella puolella taasen on eläimen kuva neljällä jalalla. Koska sivu on leikattu kahtia, eläimen puoliskoja voi vaihdella toisiin. Millainen eläin muodostuu tiikeristä ja gorillasta tai entäpä sammakosta ja muurahaiskarhusta?

Pienelle lukijalle yhdistely on hauskaa ja oikeiden yhdistelmien löytäminen tuntuu luovan ratkaisemisen riemua. Kirjalla on sisarteos: Vinksin vonksin lemmikit, joka jatkaa saman idean kanssa hassuttelua.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...