Anna Maria Mäki: Virginian vaatteet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Helposti ja mielellään luettava, mutta vaikeasti kuvattava teos. Vaikeasti tyyliltään, sillä tekstit liikkuvat mininovellien, proosarunojen ja tuokiokuvausten mailla, aidattomalla alueella. Tuli mieleen kuva-albumi, jossa on pitkät kuvatekstit, mutta itse kuvat muodostuvat tekstien myötä lukijan mieleen.

Moni tarina vie menneeseen. Tarkkojen kuvausten kerrontatapa vaihtelee, päähenkilö voi olla minän sijasta tyttö, joka kantoi taskussaan tuoksupielikin siemeniä tai hän, joka kirjoittaa lopusta. Anna Maria Mäen kuvaamilla henkilöillä on usein jokin erikoisuus, erilaisuus.

Ohikiitäviä maisemia, loppuelämään vaikuttavia pieniä tekoja, persoonallisia ihmisiä tai hetkiä jolloin tapahtumattomuus voi olla tapahtuma. Lyhyistä, 1–2 sivun pituisista teksteistä löytyy erilaisia näkökulmia ja tulkintamahdollisuuksia. Erityisesti jäivät mieleen Maisema, Tuoksupielikki, Ikkuna ja Keskenheittäjä.

Virginian vaatteet on hieno osoitus, kuinka tuoretta tyyliä kotimaisesta, uudesta kirjallisuudesta löytyy. Kieli on rikasta, purevaa ja oivaltavaa.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...