Erno Saukko: Vuoden vaellus: Elämää pohjolan erämaissa

Vuoden vaellus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Minulle tärkein syy lähteä vaellusreissuille on aina luonto, eikä Vuoden vaellus ole poikkeus. Luonnon valtava monimuotoisuus hämmentää, ilostuttaa ja hurmaa. Se rikastuttaa ajatuksen kulkua ja tunne-elämää. Sen voimien mahtavuus saa ihmisen kokemaan itsensä pieneksi ja näkemään asiat oikeassa mittakaavassa. Luonto tarjoaa rauhaa, seuraa, virikkeitä, ravintoa sekä lämpöä ja suojaa. Vastapalvelukseksi se vaatii ainoastaan sopeutumista ajoittaisiin oikkuihinsa sekä haluaa tarttua kädenojennuksiinsa.

Korona-ajan tarjoma mahdollisuus (tai pakko) kääntää katseet ulkomaisten lomakohteiden sijaan Suomeen ja erityisesti maamme tarjoamiin huikeisiin luontoelämyksiin lisäsi lisäsi kiinnostusta pidempiäkin retkiä ja vaelluksia kohtaan. Erno Saukolle pitkät vaellukset ovat elämäntapa ja Vuoden vaellus: Elämää pohjolan erämaissa on kuvaus pitkästä erämaavaelluksesta kaikille niille, jotka vaeltamisesta tai ylipäänsä retkeilystä ovat kiinnostuneet.

Saukko kertoo tarinaa minämuodossa kuin päiväkirjaa kirjoittaen ja kuvaa yksityiskohtaisesti matkan vaiheet ja erityiset kohtaamiset luonnon otusten ja olosuhteiden kanssa. Lukija kykenee kuvittelemaan värit ja tuoksut tunturissa ja toisaalta kylmän viiman ja pelonkin, jotka pahimmissa myrskyissä seuraavat vaeltajaa. Erityisen hyvin kirjasta välittyvät ne moninaiset tunteet, joita pitkän yksinvaelluksen aikana koetaan ja ne tekevät kirjasta erityisen kiinnostavan.

Vuoden vaellus: Elämää pohjolan erämaissa on hieno kuvaus Lapin luonnosta ja sen vuodenaikojen erilaisuudesta sekä siitä, millaista on vaeltaa yksin reiteillä, joilla mahdollisesti kukaan toinen ei ole aiemmin taivaltanut. Tämän parempaa kannustinta luonnon kohtaamiseen ei varmasti ole kirjallisesti saatavissa! Kirjan kuvitus on myös erityishuomion arvoinen, sillä en muista milloin painettu kirja olisi ollut näin mainion näköinen ja kuvat kohottaneet positiivista tunnelmaa entisestään.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...