Ebba Witt-Brattström: Vuosisadan rakkaussota

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Niin, nyt ei ole kysymys Vuosisadan rakkaustarinasta, sillä sen kirjoitti jo Märta Tikkanen. Vaikka silti, oikeastaan on, sota ja rakkaus, vaikuttaa niin samalta… Tämän kirjan on luonut Ebba Witt-Brattström, joka on pohjoismaisen kirjallisuuden professori Helsingin yliopistossa.

Heti alusta asti se on yhtä sotaa, välillä on välirauha, jonka jälkeen sota jatkuu entistä raaempana. Sitä miettii, voiko koko kirjan mitan olla tätä? Voi olla, vain kirjan mitan, joillain koko elämän verran.

Pariskunnan välien selvittelyä, kun kaikki on jo ohi. Välillä toivo pilkahtaa, kun muistaa, mihin toisessa rakastui, ihmettelee, mihin se ihminen katosi? Kun on ollut toisen kanssa pitkään, osaa sivaltaa niin, että varmasti osuu.

Kirja on sellainen, että tekisi mieli laskea se käsistään, ettei haluaisi osallistua siihen sotaan, joka on niin raadollista. Silti vaan ihan hypnoottisena jatkaa ja vaikka ihmettelee ihmismieltä ja sitä, miten voi toiselle olla niin ilkeä, niin jotain tuttua tulee vastaan.

Aivan loistavaa tekstiä siitä, mitä parisuhde voi olla ja on varmaan ihan liian monta kertaa. Luin kirjan nopeasti ja se oli helppoa, koska teksti on rytmitetty runomuotoon. Mies sanoi: ja Nainen sanoi: Siis oikea sotapeli, jossa räiskitään vuoron perään. Kun kirja tuli loppuun, huokaisin syvään, että se oli ohi ja etten minä ollut pääosassa.

Vuosisadan rakkaussota, kokeilkaapas lukea. Se on sen arvoista!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...